Hur man tillbaka Knock Sensor på en 1996 Nissan Pathfinder

Hur man tillbaka Knock Sensor på en 1996 Nissan Pathfinder


Knock sensor i en 1996 Nissan Pathfinder övervakar motorblocket för onormala vibrationer på grund av för tidig bensin detonation i förbränningskammaren i motorn. Knacksensorn skickar informationen till motorns dator, som signalerar "kontrollera motorn" ljus för att lysa på instrumentbrädan. Om knackningssensorn är dålig, kommer det inte att kunna tala om motorns dator för att justera motorns timingen eller luft-bränsleblandning som krävs för att stoppa knackar. Byta en felaktig knackningssensorn kräver bara grundläggande verktyg och kan förhindra allvarliga motorskador.

Instruktioner

1 Park 1996 Nissan Pathfinder på en nivå serviceområde och låt motorn svalna.

2 Öppna motorhuven och lokalisera knackningssensorn. Pathfinder är knackningssensorn är monterad bakom insugningsröret på motorn nära brandväggen. Om knackningssensorn aldrig har ändrats, kommer det att vara en rund metallsensor skruvas fast i motorblocket med en enda tråd som kommer ut i toppen. Om knackningssensorn har ändrats vid någon tidpunkt, kommer det att vara en svart plasthölje med en bult i mitten och en elektrisk kontakt på en sida.

3 Ta bort kabelstammen genom att antingen dra i gummistövel på äldre stil sensor eller koppla bort den från det elektriska kontaktdonet.

4 Använd en Ratchet och uttag eller en skiftnyckel för att skruva loss gammaldags knock sensor eller centrumbulten från den nyare-stil knock sensor.

5 Anslut ledningsnätet från bilen till den elektriska kontakten på nya knackningssensorn. Den nya knackningssensorn blir den svarta plastkonstruktion med en bult hål i mitten och en elektrisk kontakt på sidan.

6 Placera den nya knackningssensorn på motorblocket så bulthålet i mitten av knackningssensorn är över monteringshålet på motorblocket. Sätta bulten som följde med den nya knackningssensorn genom hålet och trä den i motorblocket. Vridmoment bulten till 20 foot-pounds. Om du inte har en momentnyckel eller kan inte passar en momentnyckel över bulten, använd ett uttag eller skiftnyckel för att dra åt till drygt hand. Inte över dra åt knackningssensorn.