Creative Cornrow frisyrerEssence Magazine rapporterar att under 2010, flätor gjort framträdanden på flera high-fashion landningsbanor. Rastaflätor var bland de många stilar som visas på catwalken. Svart frisyrer Magazine definierar cornrows som "flätor som låg direkt på hårbotten. De åstadkommes genom fläta håret i en tre sträng mönster som nära hårbotten som möjligt." Rastaflätor är en gammal afrikansk metod av hår fläta. Rastaflätor kan vara dekorerad med pärlor, snäckor, barrettes och band. Svart frisyrer Magazine förklarar också att rastaflätor "" sannolikt comeback beror på kändisar som Alicia Keys, Allen Iverson och Ludacris gunga dessa stilar med noggrant planerade mönster. " Några av de mest kreativa cornrow idéer är listade nedan.

Mönster

Rastaflätor kan göras till torget, kors och tvärs, sicksack, diamant och whorl mönster. När det gäller cornrow mönster, de enda begränsningarna är din fantasi och kompetensen hos din frisör. Webbplatsen ThirstyRoots förklarar att "denna frisyr är mycket roligt eftersom du kan välja en design som bäst passar din personlighet." Kom upp med ett mönster på egen hand, eller diskutera mönster med din stylist.

partials

Cornrow fans kan bli riktigt äventyrlig genom cornrowing del av deras hår och lämnar å andra sidan friflytande eller flätade via en annan teknik. En kändis som sport denna stil är Jill Scott. Essence Magazine rapporterar att sångaren har före bära hälften av håret i fan-mönstrade rastaflätor och den andra hälften allt naturligt för en särskilt funky look.

hästsvansar

Med sin "super-fancy cornrowed hästsvans" Jada Pinkett Smith gjorde en storslagen entré på 2010 BET Awards, enligt Essence Magazine. För detta fashion-forward hästsvans tolkning Pinkett Smith cornrowed sidorna av håret med den mellersta delen av håret mikro-flätat och sedan samlas i en lång, lyxig hästsvans.