Lista över grundläggande verktyg för Blacksmithing

Lista över grundläggande verktyg för Blacksmithing


Bortsett från övergången till gasdrivna smedjor i stället för kol smedjor, förblir smide en mycket fysisk hantverk som bygger på armbåge fett, värme och en mängd verktyg för resultat, de flesta av dem grundläggande handverktyg. Åtminstone behöver en smed en smedja, ett städ - en specialiserad arbetsyta - och en specialiserad hammare eller mejsel att arbeta råjärnet. En smed kan använda verktygen på varmt eller kallt material; de flesta verktyg är byggda särskilt för ett eller det andra.

Smedja

Smide järn kräver extrem värme, och en smedja föreskrivs att värme. Kol bränslen traditionella smedjor, och de kräver ständig uppmärksamhet och ansträngning att underhålla. Smeden använder en bälg eller en handvevade eller elektrisk fläkt för att styra luftflödet in i brännkoppen. Att försumma smedjan kan skapa en värme så intensiv att den brinner upp metall kvar i det för lång tid. Gasdrivna smidesässjor är enklare att styra och är renare. Smiths fortfarande behöver ta bort orenheter som kallas "klinker" insättning på botten av eld; annars, de blockerar luftflödet och hålla sig till metall.

Städ

Städet ger en platt, metall arbetsyta på vilken smeden formar metall. Den har en bred bas och en förhöjd yta, och typiskt en "härdig hål" en öppning där en tålig verktyg sitter. Härdiga verktyg används för att skära. En "pritchel hål" ger en plats att slå ett hål i het metall, i stället för att borra ett hål. Städet är "horn" kan smeden att göra cirkulära former, som i en hästsko.

formning Verktyg

En smed har en mängd olika verktyg som han använder för att bang, vrida och forma varmt strykjärn. Grundläggande verktyg innehåller en mängd olika hammare som han slår på strykjärnet i en vinkel. Släggan, som traditionellt används av en assistent, kräver två händer. En tvär peen hammare, som används i smide, har en plan yta. Smeden kan svinga en hammare eller ställa in den mot pjäsen yta och slå den med en kälke som innehas av assistenten.

Skärverktyg

En rund stans ersätter en borr för att göra hål i varmt strykjärn. En varm mejsel nedskärningar råjärn, inte härdas och aldrig används för att skära kall metall. Den varma uppsättning är en varm mejsel med ett långt handtag, medan en kall mejsel är ett härdat, härdat verktyg som skär kall, stål och har ett långt skaft. En mer fullständig är en mejselliknande verktyg med en avrundad spets i stället för ett blad som används för att göra spår.