De bästa Lawn Bevattnings Sprinkler

De bästa Lawn Bevattnings Sprinkler


När du går till järnaffären, kan bevattnings gången vara en överväldigande syn när du försöker att plocka ut de bästa sprinkler för din gräsmatta. För att göra de bästa val, måste du tänka på storleken på din gräsmatta, hur många sprinkler zoner du har, vilka typer av växter som kommer att vattnas och den fysiska utformningen av din gräsmatta. Utan rätt typ av sprinkler för jobbet, kan din gräsmatta få för mycket eller för lite vatten.

Impact sprinklerhuvuden

Impact sprinklerhuvuden är bra för stora gräsmattor och kan ofta hittas på golfbanor för deras lång räckvidd. Om du har en gräsmatta med en yta större än 1000 kvadratfot, kan en påverkan sprinkler vara det bästa valet för dig. Slag huvuden är gjorda av plast eller mässing och sitta ovanför marken eller hålla sig gömd tills de användes i en pop-up kropp. Mässing huvuden är mer hållbara och kommer att pågå längre. Slag huvuden använder en kraftig vattenstråle tryck för att flytta en paddel i en cirkel. Kraften av vattnet kastar vatten över stora avstånd, men de flesta har en liten uppsättning skruv för att ringa ner trycket för mindre applikationer. Slag sprinkler bör inte användas på rabatter, som kraftig vattenstråle kan skada ömtåliga växter.

Pop-Up sprinklerhuvuden

Pop-up sprinklerhuvuden är den vanligaste formen av boendesprinkler. Dessa sprinklers installeras under jord, med endast den övre delen av sprutan exponeras för ytan. När vattnet är påslagen, vattentrycket tvingar en liten tillförselrör över marken. På toppen av röret är ett spraymunstycke. Dessa sprinkler kvar i ett fast mönster och en fast position, vilket gör dem bra för daglig vattning av växter och gräs. Om avståndet mellan dina sprinklerhuvuden är cirka 20 fot eller mindre, är en pop-up sprinkler ett av de bästa alternativen för ännu vattning.

Rotor sprinklerhuvuden

Rotorsprinklerhuvuden roterar som de vatten. Detta sker även om en serie av små kugghjul som ställs i sprinklerkroppen. När vattnet rinner igenom dessa växlar, flyttar den i huvudet i ett cirkulärt mönster. Dessa sprinkler använder mindre vatten än traditionella pop-up spridare, vilket gör dem bra för våta klimat eller låg volym applikationer. Rotor huvuden kan placeras på befintliga pop-up-sprinklers. Rotor huvuden är ett perfekt val för rabatter och buskar, som vattning mönstret är mild och stadig.

Square sprinklermunstyckena

Square sprinklermunstycken är bland de nyaste typer av sprinklerhuvuden. Dessa små plastinlägg ersätta traditionella pop-up spridare. I stället för att spruta vatten i ett cirkulärt mönster, gäller de vatten i en rektangel eller rektangulär form, vilket gör dessa munstycken perfekt för remsor av gräs mellan trottoaren och gatan. Kvadratiska munstycken finns i en mängd olika förinställda sprut avstånd för perfekt match till din gräsmatta.

Oscillerande Slang Sprinkler

Oscillerande sprinkler fäster en standard trädgårdsslang och kan flyttas vart som helst i din gräsmatta. Dessa sprinkler tvinga vatten genom en serie av små hål i en metall eller plast bar som roterar fram och tillbaka. Dessa sprinkler är det bästa alternativet för gräsmattor utan en automatisk sprinkleranläggning eller för svåråtkomliga ställen. Oscillerande sprinklers är också mycket skonsam mot blommor, vilket gör dem en exceptionell val för vattna en mängd olika växter och gräs.