Hur kan man förhindra sinus dränering på baksidan av halsen

Hur kan man förhindra sinus dränering på baksidan av halsen


Sinus dränering är ett resultat av en sinus-infektion eller kanske efterverkningarna av en förkylning. Sinus dränering kan göra andas, tala och även dricka svårt. Om du redan har gått till läkaren och fick medicin för att behandla din bihåleinflammation, du förmodligen har räknat ut att sinus dränering inte alltid försvinner direkt. Även om det kommer att ta lite arbete, det finns saker du kan göra för att förhindra ansamling av överskotts dränering.

Instruktioner

1 Ta medicin. Avsvällande medel såsom Robitussin kan hjälpa till att minimera överskotts dränering genom att lossa upp slem. Det finns också en produkt som kallas Mucinex vars enda syfte är att lindra sinus dränering. Du kan plocka upp både Robitussin och Mucinex på apoteket. Ta alla mediciner enligt anvisningarna. Läs alla ingredienser om du har några kända läkemedels allergier som många läkemedel är en kombination av flera läkemedel.

2 Drick mycket vatten. Se till att du dricker stora mängder vatten. Inte bara kommer vatten att hålla dig hydratiserade, men det kommer också tunn överskott sinus dränering. Om du inte dricker tillräckligt med vatten, kommer du att bli uttorkad, vilket kommer att uppmuntra överskott dränering. Dricka sex till åtta 236ml glas per dag rekommenderas. Du kanske vill upp ditt intag medan du kämpar någon typ av sjukdom.

3 Lägg bort mejeriprodukter. Mejeriprodukter som ost, glass och helmjölk bidrar till produktionen av slem. Detta orsakar sinus dränering att bli ännu tjockare, vilket gör det svårare att andas, tala och dricka.

4 dryck äppelcidervinäger att tunna slemhinnor. Lägga äppelcidervinäger till din favorit juice eller vatten kan bidra till att minska sinus dränering. Tillsätt ca ¼ kopp till din favoritdryck, eller om du är modig, drick det rakt. Forskning visar att äppelcidervinäger hjälper tunna slemhinnor.

5 Ta en varm dusch. Inte bara att ta en varm dusch må bra, men det öppnar också upp dina luftvägar, vilket gör det lättare för dig att andas. Ångan från det varma vattnet hjälper till att luckra upp slem och förhindra överskott sinus dränering. Lycka till!