Hur Skruva Rusted Skruvar

Hur Skruva Rusted Skruvar


Rost är nemesis av många gör-det-självare och mekanik. Inte bara ser det fruktansvärt, det kan göra sådana saker som metall skruvar till synes omöjliga att ta bort. Om du står inför att lossa rostiga skruvar, inte ge upp hoppet. Medan ditt jobb kommer att bli svårare än vanligt, det är inte ett hopplöst fall. Allt som krävs är några grundläggande verktyg som kan hittas på någon järnaffär, tid och lite extra armbåge fett.

Instruktioner

Milt Rusted Skruvar

1 Spray eller häll lite penetrerande olja på skruvskallen. Om du har tillgång till gängorna på skruven, bör du belägga dem i penetrerande olja också.

2 Låt penetrerande olja att suga på skruven i fem till tio minuter. Om du inte är i en rush, kan du även låta oljan sjunka ner i korroderade skruv natten.

3 Sätt skruvmejseln i skruvhuvudet. Var noga med att använda en skruvmejsel som tätt passar skruvhuvudet. Om det är för liten, kan du skala av skruvhuvudet, vilket gör ditt jobb mycket svårare.

4 Håll skruvmejseln stadigt och knacka på handtaget med en hammare, driva skruvmejsel i skruvhuvudet. Detta kommer att säkerställa skruvmejseln sitter tätt.

5 Vrid skruvmejseln medurs, som om du ville dra åt skruven. Detta kommer att bidra till att bryta den skruv lös. Sedan, med hjälp av en hand för att vrida skruvmejseln och den andra handen pressa ned på toppen av handtaget, vrid skruvmejseln moturs för att lossa och ta bort skruven.

Allvarligt rostade Skruvar

1 Värm skruven med en liten propanbrännare. Om du inte har tillgång till en fackla, kan du använda en lödkolv eller ens en limpistol. Upphettning av metallen av skruven gör att expandera och dra ihop sig, vilket lossa den. Om du använder en ficklampa, vara noga med att inte bränna eller smälta skruvhuvudet.

2 Sätt skruvmejseln i skruvhuvudet medan skruven fortfarande är varm. Tryck sedan på handtaget på skruvmejsel med en hammare, garanterar skruvmejseln är tätt inpassad i skruvhuvudet.

3 Vrid skruvmejseln medurs för att bryta loss och vrid den moturs för att lossa och ta bort skruven. Återigen, använd en hand för att vrida skruvmejsel och handen för att tillämpa downforce på handtaget.