Hur man använder Umbrella Lighting

Hur man använder Umbrella Lighting


Medan kameran du använder i fotografi avgör den övergripande kvaliteten på den slutliga bilden, är lika viktigt hur motivet är tänd. Användningen av paraply belysning i fotografi är vanligt i alla bildgenrer, från stående till hög modefotografi. Ett paraply ljus skapar mjuk belysning som lyser upp ett ämne utan att skapa hårda och störande skuggor; dock har de bästa resultaten måste korrekt använda paraply ljus.

Instruktioner

1 Fäst paraply ljus blixten eller statisk ljus genom ett paraply fäste. Om du köpt ett paraply ljus kit, är konsolen och stativ ingår; Men, om du har gjort en hemlagad paraply ljus, måste du köpa en vanlig paraply fäste. För att fästa paraply till konsolen, sätter paraplyet stången genom hålet och dra fästet tills paraplyet har fastnat ordentligt på plats.

2 Placera andra lampor innan du placerar paraply ljus. I en traditionell belysning scenario använder fotografen tre lampor för att belysa sitt ämne. Det första ljuset, så kallade nyckel ljus, är starkast av alla lampor som är den främsta källan till belysning. Huvudljusstrålen bör vara en 45-graders vinkel och placeras minst fyra meters avstånd från motivet.

3 Placera fyllningen ljus över från nyckel ljus på den motsatta sidan av ämnet. Syftet med en fyllning ljus är att motverka de skuggeffekter av tangentljus. Detta skapar väl avrundad belysning i ämnet. Fyllningen ljus är svagare än tangentljus och bör placeras minst två meters avstånd från motivet.

4 Placera paraply ljus antingen över eller under ämnet. Den exakta positioneringen av ljuset beror på det utseende som du vill uppnå. Ta tid positionering detta ljus och ta flera övnings fotografier för att avgöra där ljuset fungerar bäst. Syftet med ett paraply ljus är att ge en glöd i ämnet, och för att avlägsna eventuella skuggor du ogillar.

5 Ta flera övnings fotografier och granska bilderna. Om bilden är för ljus, minska intensiteten av de viktigaste ljus, eller använd paraply ljus som tangentljus och dämpa fyllningen ljus till den lägsta inställningen. Om fotografiet är fortfarande för ljus, stänga av alla andra lampor utom paraply ljus. Detta skapar en varm glöd i ämnet och skapar slående fotografier, särskilt i svartvitt fotografi.