Vilande Oil Spray recept

Vilande Oil Spray recept


Vilande olja är en substans betrodd av många trädgårdsmästare som en organisk metod för att kontrollera skadedjur som kan förstöra en trädgård. Det är enkelt, billigt och lätt att applicera utan att behöva oroa de farliga effekterna det kan ha på miljön eller på de personer som tillämpar det. Du kan göra din egen genom att följa några fundamenta.

Förstå hur det fungerar

Vilande olja fungerar genom att belägga de skadedjur och deras ägg med ett tunt skikt av olja, kvävande dem. Eftersom oljan inte förgifta skadedjur, du behöva spruta bra för att det är effektivt. Du kan använda den mot bladlöss, skala, kvalster, frukt nattfjärilar och vita flygare. Termen "vilande" avser tidpunkten för ansökan, inte vilken typ av olja.

Hur man gör det

Eftersom du vill kväva skadedjur och inte växterna, har du att belägga dem med ett tunt lager olja. Om du besprutas med bara olja, skulle det kväva växterna eftersom beläggningen skulle vara alltför tjock. Späd oljan med vatten och använd en liten mängd mild tvål för att tillfälligt emulgera det. Förhållandet mellan olja och vatten är en kopp olja till två matskedar av någon vegetabilisk olja, kombinerat den långsamt och sedan lägga till en liter vatten. För en kombinerad användning som en fungicid, lägga en kopp bakpulver till mixen och skaka väl.

När man ansöker det

De flesta skadedjur har en livscykel som börjar som ett ägg, men de kan lägga dem mer än en gång per år. Buggar har svårt att leva under frysning temperaturer på vintern, men så fort det tina upp, kan du räkna med buggar som återvänder till din trädgård. Spraya i början av våren, beläggning av stammar av dina fruktträd medan de fortfarande är vilande. Vänta tills trädet är torr, är luften över frys och inget regn är i prognosen.