Hur man vet att en rät vinkel är en rät vinkel

Hur man vet att en rät vinkel är en rät vinkel


Håll det lod, nivå och torget är de viktigaste reglerna för tekniska, arkitektur, snickeri, trä arbets- och reparationer i hemmet. Var och en av dessa parametrar är en funktion av räta vinklar. Plumb innebär att att arbetet bildar en rät vinkel mellan horisontell och centrum av jorden. Nivå innebär att arbetsformer räta vinklar med några vinkelräta (lod) linjer. Square: de arbetsformer räta vinklar i alla fyra hörnen. Det finns några enkla verktyg och enkla beräkningar du kan använda för att se till att alla rätt vinkel i ditt liv är verkligen en rät vinkel eller en rätvinklig triangel.

Instruktioner

1 Använd en vinkelhake för att kontrollera insidan och utsidan räta vinklar skär virke till virke skäras och färdiga hörn av rum eller arbetsstycken. Antag att vinkelhake är en perfekt rät vinkel och är gjord för att användas som din standard i design och byggprojekt. Håll helt enkelt torget upp till den vinkel du vill kontrollera. Om det sitter tätt utan självrisk utrymme i toppen eller på armar och ben, är din rätt vinkel verkligen en rät vinkel.

2 Skapa en uppsättning av planer för din nästa träbearbetning eller hem reparation projekt med hjälp av redaktionella verktyg som gradskivor, trianglar och T-rutor. Om du använder en exakt skala och sanna räta vinklar, kommer dina planer att bli en mycket bra representation av den faktiska färdiga projektet. Använd T-torget för att rita linjer i rät vinkel till andra linjer och använda utarbetandet triangeln att kontrollera ditt arbete och dra räta vinklar också.

3 Bevisa för dig själv att räta vinklar är 90 grader; att alla tre vinklarna i en triangel lägga till upp till 180 grader; och att de två vinklarna motsatta en rät vinkel lägga alltid upp till 90 grader. Använd en gradskiva för att mäta alla tre vinklar på var och en av dina två redaktionella trianglar. En triangel har två 45-graders vinkel och 90-graders vinkel. Den andra triangeln kommer att ha en 30-graders vinkel, en 60-graders vinkel och den erforderliga 90 graders vinkel. Använd denna princip för att bekräfta räta vinklar som du inte kan mäta direkt. De motsatta två vinklar bör alltid lägga till upp till 90 grader. Om de inte gör det, då din vinkel är inte en rät vinkel.

4 Håll en mängd olika gradskivor finns i utformningen och hem reparation verktygslåda. Använd dessa för att lägga ut planer med exakta vinklar och räta vinklar både på papper och på timmer. Använd dina gradskivor även för mätning eller kontroll några vinklar eller rät vinkel om vilka du är osäker. Kom ihåg de två vinklarna mittemot en rät vinkel alltid lägga till upp till 90 grader och den räta vinkeln själv är alltid 90 grader.

5 Använd en lod (vikt på ett snöre) för att kontrollera den lodräta väggar, staketstolpar och doorjambs. Lod är den räta vinkeln som bildas mellan ett horisontellt (nivå) linje och centrum av jorden till vilket ett lod alltid attraheras av tyngdkraften. Skapa en nivå linje genom att centrera bubblan i en bubbla nivå. Kontrollera om lod genom att släppa en lod från denna linje på ett snöre. Om linjen är parallell med arbete (vägg, dörrposten eller stolpen) så har du en exakt rät vinkel mellan arbete och horisontell. Använd en gradskiva för att mäta eventuella fel mellan ett lod och ditt arbete.

6 Använd Pythagoras Theorom att dubbelkolla riktigheten i dina räta vinklar. Rätt vinkel är grunden för trigonometri och trigonometri är den matematiska sätt att säkerställa att räta vinklar är verkligen räta vinklar. Om A-kvadrat plus B-kvadrat är lika med C-kvadrat visar sig vara sant för de sidor av en triangel som innehåller din rät vinkel då du vet att din rätt vinkel är en rät vinkel. Sido C är alltid sidan mitt emot den räta vinkeln. Använd denna formel för att mäta saker indirekt såsom höjden av ett träd, byggnad eller flaggstång efter att mäta längden på dess skugga och kontrollera rätt vinkel objektet bildar med jorden.