Hur man målar barnwood stil

Hur man målar barnwood stil


Använda barnwood möbler i ditt vardagsrum skapar en rustik, antik atmosfär för dig och dina gäster att njuta av. Målade barnwood möbler kan hittas på möbelaffärer, försäljning egendom eller ens tas i drift av en konstnär. Dessa är kostsamma lösningar, dock. Du kan skapa en barnwood leta efter din gamla möbler på bara några dagar, utan det höga priset.

Instruktioner

1 Sand din trämöbler med hjälp av 50- till 80-grit sandpapper i en cirkelrörelse. Detta kommer att ta bort all färg, lack eller avsluta från träet.

2 Rugga upp veden med hjälp av skruvmejsel för att skapa djupa märken och repor på ytan. Håll i riktning mot träfibrerna när du skapar längre sprickor med din skruvmejsel. Den grövre din yta, desto bättre. Dints, brister och djupa repor är kännetecknande för barnwood.

3 Applicera tydlig bindning primer till hela ytan av möblerna med användning av en stor pensel. Se till att du arbetar i en väl ventilerad plats. Bindnings primern kommer att följa den exakta formen på den trä, inbegripet alla de repor och dints, samtidigt träet skyddas från att svälla och vattenskador. Clear är den idealiska färgval för barnwood primer eftersom det tillåter den naturliga färgen på träet som ska exponeras. Låt grundfärgen torka över natten.

4 Applicera önskad färg färg till träytan med en torr pensel målning teknik i snabba, stripig penseldrag. Se till att lämna trä exponeras i vissa områden. Låt färgen torka i fyra till fem timmar. Mjuka, neutrala färger såsom antik vit, senapsgult och kricka grå passar barnwood stil.

5 Skrapa upp den målade ytan med hjälp av en ull tråd pad. Först använder små cirkulära rörelser, sedan använda ull trådplattan för att skapa långsträckta repor i riktning mot träfibrerna. Du kanske vill använda skruvmejsel för att skapa några fler dints i färgen också.

6 Paint två tunna lager av klar polyuretan på ytan med en stor pensel. Vänta över natten innan den andra pälsen.