Hur man ställer en grind gångjärn

Hur man ställer en grind gångjärn


Ställa gångjärn att korrekt installera en trä grind är ett enkelt jobb som kräver inga speciella verktyg eller avancerad kunskap om träbearbetning. Beroende på vikten av porten, är två till tre gångjärn som typiskt används. För adekvat stöd, bör åtminstone två av gångjärnen vara säkert fäst vid de horisontella skenorna i porten ramen. Gångjärnen är fästa vid grinden under tiden den är bekvämt vilar på en plan yta. Efter att placera porten där det kommer att installeras och med shims att hålla den nivå och på plats, skruva fästplattorna av gångjärnen till grindstolpen tar bara några minuter.

Instruktioner

1 Stäng grinden gångjärn uppåt på en plan yta. Placera gångjärnen på gångjärnssidan av porten så att deras band är anpassade till mitten av de horisontella skenorna i porten och kanterna på gångjärnsbanden närmast sväng i linje med kanten på porten. Markera placeringen av skruvhålen i gångjärns bandet på porten genom att spetsen på en blyertspenna genom varje skruvhål. Ta bort gångjärnen och borra styrhål genom skruvhålsmärken. Ompositionera gångjärnen. Använda medföljande skruvarna i gångjärnssatser, bifoga gångjärnen till grinden med en borr och köra lite.

2 Stack 2 till 4 inches av skrot timmer mellan grindstolpar för att stödja porten medan du monterar gångjärnen till grindstolpen. Ställ grinden på plankorna och centrera den mellan stolparna. Gångjärnssidan av porten måste vara i linje med den grindstolpen där du kommer att installera gångjärnen. Ställ en snickare nivå på järnväg eller horisontella delen av grindramen. Medan du ser till att porten förblir rak och nivå, för att driva mellanlägg mellan gate och grindstolpar håller porten stadigt medan du hänga gate. Du kan behöva sätta shims mellan stöd plankor och porten för att hålla gate nivå.

3 Placera monteringsplattor av gångjärnen platt mot grindstolpen. Markera placeringen av skruvhålen i monteringsplattorna på grindstolpen. Flytta fästplattorna ur vägen och borra pilothål genom skruvhålet Markera porten inlägget. Styrhålen bör vara ungefär lika långa som de anläggningar skruvar. Öppna gångjärnen att flytta fästplattorna på posten. Skruva gångjärnen till posten med hjälp av en drivande bit och skruvarna från gångjärnssatser.

4 Ta bort shims från mellan grind och grindstolpar. Ordentligt fastkilade shims kan behöva slås ut med en klubba. Ta bort plankor underifrån porten. Den installerade porten kan vara försedd med lämplig låsning hårdvara och en grind stopp, om det behövs.