Hur man monterar fritt flytande trä hyllor

Hur man monterar fritt flytande trä hyllor


Oavsett om du har köpt eller gjort egna fritt flytande hyllor, kan du montera dem på väggen i en enda eftermiddag med lite arbete. Till skillnad från bokhyllor eller vanliga hyllor stöds är fritt flytande hyllor stöds inifrån hyllan och typiskt kommer inte att hålla så mycket vikt som en traditionell hylla. Om du letar efter en hylla för att hålla krimskrams eller grundläggande organisatoriska bitar, använda en fritt flytande hylla. Om du letar efter en hylla för att hålla tunga college läroböcker eller elverktyg, prova en annan typ av hylla.

Instruktioner

1 Mät längden och bredden på sidan av hyllan som kommer att sitta tätt mot väggen.

2 Använd dessa mätningar att skissa en grundläggande översikt över var du vill att varje hylla för att vara lätt på väggen med en bit krita. Steg tillbaka och se till att hyllan konturer är där du vill hyllorna gå.

3 Använd en regeldetektor att hitta reglarna i väggen. Markera mitten av varje tapp utanför konturen för varje hylla på väggen.

4 Placera fästet för hyllan mot väggen. Varje skruvhål för fästet bör vara i centrum av en tapp. Om det inte, justera fästet i enlighet fastnar så nära den ursprungliga placering som möjligt.

5 Håll fästet mot väggen. Du kan behöva två personer för att göra detta. Placera en nivå längst upp i konsolen för att se till att det är nivå. Använd en penna för att markera varje skruv hål. Ta bort fästet. Borra ett testhål i väggen vid varje markering.

6 Placera fästet mot väggen igen. Använd borr för att skruva den första skruven genom skruvhålet i hållaren i det första borrade pilothålet. Håll konsolen på plats. Använd nivå för att se till att fästet är fortfarande rakt. Skruva en skruv genom fästet skruvhålet i det borrade pilothålet vid den andra änden av fästet.

7 Skruva resten av skruvarna i de återstående fäste skruvhålen för att fästa konsolen på plats.

8 Använd ytterligare skruvar för att fästa rören eller ytterligare fäste bitar till huvudkonsolen enligt tillverkarens anvisningar. Dessa hårdvara bitar fastnar normalt rakt ut från väggen.

9 Rikta in hålen på baksidan av hyllan med hårdvara, rör eller konsoler sticker rakt ut från huvudkonsolen. Skjut hyllan över dessa bitar tills den sitter tätt mot väggen. Tryck försiktigt på hyllan för att se till att den är säker.

10 Använd en fuktig trasa för att torka bort eventuella kvarvarande krita på väggen.