Hur man enkelt skapa en lantlig stil trädgård

Hur man enkelt skapa en lantlig stil trädgård


Stugan stil trädgård är en mysig, tätt packad grupp av växter, blommor, buskar och träd. Perfekt för små utrymmen, kräver en stuga trädgård viss ansträngning att etablera, men det är lätt att underhålla det när växterna har mognat. På grund av de tätt packade avstånden, ogräs är inte så stor problem som med andra typer av trädgårdar.

Instruktioner

1 Hitta din strukturella ben. Ge din stuga trädgård en bakgrund för att undvika det ser ut som en enda röra och att ge det sammanhanget. Använd stigar, staket, små strukturer eller ens stenmur att lägga till skelettramen till din trädgård. Utnyttja träd som ytterligare ett lager till denna bakgrund struktur. Utnyttja evergreens till tidvattnet färgerna över genom årstiderna. Överväga järnek, buxbom, körsbär lagerblad och olika barrträd.

2 Förbered jorden väl, så grunden till din trädgård, är bra jord nyckel. Berika jorden eftersom stugan stil trädgårdar tätt har packat växtsorter. Betsy Fleenor, en trädgårdsmästare i Alabama, berättade "Southern Living", som hon lägger till en multi-organism kompost varje februari, följt av strimlad tall kompost i de varma sommarmånaderna till hennes stuga trädgård.

3 Bestäm en färgpalett för din trädgård tema. Välj mjuka pasteller av blues, rosa och gula, eller gå fet och välja djupa primära och sekundära färger. Välj ljusa blå bachelor knappar mot röda rosor med orange Gerber daisy att lägga zing.

4 Välj dina blommor och andra växter. Använd olika annueller, perenner, lökar och jord täcker detta arbete i viss zon. Välj ut ett urval som kan innehålla Delphinium, caladium, pioner, violer, zinnias, kosmos, allium, iris, akleja, fingerborgsblomma, tusenskönor, ro och klätterrosor, kaprifol, liljor, gladiola, lavendel, timjan och rosmarin.

5 Placera dina växter enligt höjd längs de strukturella ben din trädgård. Till exempel, placera den riddarsporre och fingerborgs i bakgrunden, eftersom de är höga. Tilldela en plats för den långe och buskig pion. Layer dem på detta sätt att lägga textur till din trädgård, vilket ger en organisk utseende i sina växande mönster. Håll din trädgård utseende "ogjort" genom att plantera i grupper snarare än avståndet dem i rader. Använd marken täcker, som Creeping Jenny eller baby tårar, att rada bottenskiktet, samt hjälpa till att hålla tillbaka ogräs.

6 Flytta växter runt tills du är nöjd med placeringen. Var inte rädd för att justera tills trädgården ser rätt. Njut av din trädgård och inse att hur det ser ut genom fönstret är viktigare än vad det kan se ut från trottoaren.