Hur man tar bort bakhjulet på en 2005 Harley Davidson Ultra

Hur man tar bort bakhjulet på en 2005 Harley Davidson Ultra


Ta bort bakhjulet från en Ultra Classic motorcykel, den största turnerande modellen erbjuds av Harley-Davidson, är ingen liten uppgift. Till skillnad från sina mindre motsvarigheter, Ultra Classic hårda sadel förhindra åtkomst till bakaxeln och hjul, vilket gör jobbet svårare än normalt. Lyckligtvis de sadelväskor är löstagbara för att möjliggöra enklare åtkomst. När påsarna är ur vägen, ta bort bakhjulet för ett däck förändring är ganska okomplicerad.

Instruktioner

1 Öppna locken på de sadelväskor på baksidan av motorcykeln. Lokalisera de snabbkopplingstapparna på den inre väggen av sadelväskor. Rotera fäst moturs för att låsa upp sadelväskor och ta bort dem från motorcykeln.

2 Skruva den bakre bromsok s monteringsbultar med en hylsnyckel och skjut bromsok uppåt och bort från den bakre bromsrotorn. Med hjälp av en bungee rep, fast bakre bromsoket vid ramen för att undvika skador på bromsledningen.

3 Lossa låsmuttern på vänster sida av bakaxeln med hjälp av en 36mm uttag ansluten till en långskaftad breaker bar men inte ta bort muttern vid denna tidpunkt. Använda en motorcykel stativ för att lyfta bakhjulet bort från marken.

4 Tryck bakhjulet framåt för att lossa drivremmen. Dra bältet bort av bakhjulet remskiva.

5 Ta bort låsmuttern från bakaxeln. Ta bort inställningsratten kammen och bricka från den vänstra sidan i slutet av bakaxeln. Med en gummihammare, trycker den bakre axeln ut från den högra sidan av svängarmen. Sänk hjulet till marken och rulla bort från motorcykeln.