Panasonic TV-problem

Panasonic TV-problem


Japanska elektronik tillverkaren Panasonic har producerat tv till salu i Storbritannien i över 30 år. Under den tiden Panasonic TV har sträckte övergången från CRT till LCD-tekniken. Trots ett gott rykte för kvalitet och ett brett spektrum av produkter, är Panasonic tv också kända för att uppleva flera vanliga problem som ägare och potentiella köpare bör vara medvetna om.

typer

Ägare av Panasonic tv har rapporterat ett brett spektrum av problem som till stor del beror på vilken typ av tv som diskuteras. Äldre CRT-tv kan utveckla bildförvrängning, särskilt efter ett antal år av användning. Moderna LCD-TV från Panasonic kan utveckla döda pixlar, dålig bildkvalitet eller kan misslyckas med att komma ihåg inställningar och förinställda kanaler. Vissa ägare har också rapporterat ljudproblem inklusive låg volym, ljud som är ur synk med bilden, eller inget ljud alls.

lösningar

I vissa fall kan en Panasonic TV kan ställas in rätt enkelt genom att återställa den interna datorn. Detta förfarande kan innebära helt enkelt dra ur TV för en viss tid, eller genom att använda fjärrkontrollen för att navigera genom inställningsmenyn för att hitta återställningsalternativ. I andra fall fysiska reparationer kallas för, vilket innebär att öppna värmeförseglad hölje och ersätta ledningar, kretsar eller bildskärmen.

reparationskostnader

Kostnaden för att reparera en Panasonic tv är så omfattande som de typer av problem uppsättningarna har varit kända för att uppleva. Reparera en lös kontakt eller ersätta en högtalare kan kosta mindre än £ 65 på en lokal serviceverkstad. Å andra sidan är de flesta större reparationer kostar oöverkomliga och kan även överstiga kostnaden för en liknande ny tv, eller en fungerande används modell. Var noga med att kontrollera med Panasonic för att se om din tv är under garanti innan contracting någon tjänst med en lokal verkstad.

garanti~~POS=TRUNC villkor~~POS=HEADCOMP

Alla nya Panasonic tv med en standard fabriksgaranti. Denna garanti täcker många av de vanligaste problemen, bland annat uppsättningar som inte fungerar ur lådan. Panasonics garanti sträcker sig 12 månader på alla TV-apparater och för 18 till 24 månader på vissa större, dyrare modeller. Panasonic erbjuder också en concierge-service och i hemmet reparationer på vissa villkor för alla sina nuvarande LCD och plasma-tv.

allmänna problem

En annan grupp av problem med Panasonic tv har att göra med allmänna brister eller andra klagomål. I vissa fall har granskare och kunder citerade Panasonic uppsättningar som erbjuder sämre bild eller ljudkvalitet jämfört med premiumelektroniktillverkare som Samsung, Sony och LG. Andra har klagat över höga priser, men Panasonic tv följer standarden trenden debuterar på ett högre pris och gradvis diskonteras som nyare produkter släpps.