Hur man grillar Fänkål

Hur man grillar Fänkål


Fänkål är inte lika känd som många andra grönsaker, men det är väl värt att försöka. Det ser lite ut som ett runt huvud selleri och har en mild smak som påminner om lakrits. Det är också full av näringsämnen och fiber. Grillning fänkål ger sin sötma och kompletterar salta grillat kött. Det kan också ätas på egen hand, eller i smörgåsar.

Instruktioner

1 Skär stora stammar från toppen av fänkål med kniv och skärbräda. Skiva fänkål i fjärdedelar. Om fänkål är stor, kan varje kvartal halveras igen.

2 Placera skurna fänkål i skålen. Ringla med en till två matskedar olivolja. Rör försiktigt med gummiskrapa tills alla bitar är belagda.

3 Slå på grillen enligt tillverkarens anvisningar och ställ in den på medelvärme. Låter batteriet värmas upp under omkring 10 minuter. Med hjälp av tång, placera varje bit av fänkål på grillgallret. Stäng locket. Ställa in en timer i 5 minuter.

4 Använda tång rum varje bit av fänkål på grillgallret. Stäng locket. Ställa in en timer i 5 minuter. När tiden är slut använda tång för att vända varje bit av fänkål. Stäng locket och ställ in timern för ytterligare 5 minuter.

5 Ta bort fänkål från grillen med tången. Placera den i skålen och tillsätt ca 1 matsked balsamvinäger. Strö över salt. Rör försiktigt med gummi spatel tills fänkål är belagd med vinäger.