Hur man beräknar Lumber Beams

Hur man beräknar Lumber Beams


Oavsett om du remodeling ett sovrum eller bygga ditt drömhus från grunden, kan du upptäcker att du behöver timmer balkar. Balkar inte bara ge strukturellt stöd för väggar, tak och tak, men många människor tycker också att synliga bjälkar lägga till en touch av skönhet till ett rum. Balkar är en typ av virke som mäter 5 inches eller mer i tjocklek och bredd, och ofta de är gjorda från västra röd ceder, douglasgran, lärk, tall, gran eller Kalifornien redwood. När du går till brädgård, bär din miniräknare så att du kan beräkna styrelsen filmen. Detta gör det möjligt att uppskatta priset. Dessutom kommer du att kunna dubbelkolla varvets beräkningar. På så sätt kan du spara flera dollar per kort som du annars skulle spendera på avrundningsfel.

Instruktioner

1 Multiplicera strålens tjocklek med dess bredd. Båda dessa dimensioner i brädgård kommer att vara i inches, såsom 6 inches med 8 inches. Nästa nummer är strålens längd i fot. I det här exemplet använder vi en stråle 5,5 inches med 8 inches och 10 fot lång. Multiplicera 5,5 med 8 ger 44.

2 Dividera resultatet med 12 för att konvertera inches till fot. För exempel 44 dividerat med 12 är lika med 3,667, avrundade.

3 Multiplicera resultatet med strålens längd i fot. Med hjälp av exempel, multiplicera 3,67 med 10 för att ge 36,67 ombord fötter.

4 Round resultatet till närmaste styrelsen foten. Till exempel, 36,67 rundor till 37 ombord fötter.