Hur får man ett jobb som roustabout eller råskinn

Hur får man ett jobb som roustabout eller råskinn


Oljefynd i USA och runt om i världen har skapat en växande efterfrågan på arbetskraft för att fylla positioner som roughnecks och roustabouts. Roustabouts gör grundläggande underhållsarbete på en borrigg, lyfta påsar av kemikalier och lera, rengöring av borriggen golvet, flytta rör och sand och ommålning utrustning. Roustabouts montera även pump uttagen hjälpa till med installationen av tank batterier och hjälpa roughnecks på borr golvet. Roughnecks är helt enkelt roustabouts med mer erfarenhet och utbildning. De arbetar på borrvåningen, vilket gör rör förändringar och säkra borrbildningsprov. De kan uppmanas att använda utrustning såsom kranar, gaffeltruckar eller Bobcats.

Instruktioner

1 Få på bästa möjliga fysiska form. Oilfield arbete, som en råskinn eller roustabout, är svårt och krävande. Arbetet innebär omfattande lyft och långa perioder av stillastående. De flesta oljebolag har strikta fysiska kvalifikationer och kräva att de sökande att passera en före anställning fysiska som inkluderar en ryggrads examen och drug screening.

2 Uppdatera ditt CV, bevis det noggrant och ut flera kopior på kvalitet papper. Beväpnad med en mapp med meritförteckningar, bokstavligen gå "dörr-till-dörr" uppmanar oljefält tjänsteföretag och borrning företag som kan ha positioner som matchar dina kvalifikationer. Många arbetsgivare vill se ansiktet bakom CV. Du kan bara lämna in en ansökan om en öppning har nyligen blivit tillgängliga. Arbetsgivare kommer att applådera dina ansträngningar och uppskattar din uppfinningsrikedom.

3 Visa upp. Under perioder av oljefält bommar, roustabouts och roughnecks är i hög efterfrågan på grund av arbetstagabrist. Om du är stark, villiga och redo att arbeta, kommer många oljeborrningsföretag anställa dig på plats. Men tänk på att under oljefält bommar, blir bostäder tillgänglighet knappa. Till exempel i Williston, North Dakota i 2010, var många arbetare som lever i sina fordon på grund av den svåra bostadsbristen. Oljebolagen bygga mobila sovsal heter; Men, kan leveransen inte hålla jämna steg med efterfrågan. Om du planerar att få en oljeindustrin jobb, är det klokt att ha en lastbil med en husbil kropp eller liten släpvagn för att ge skydd tills du kan hitta permanenta bostäder.

4 Sök på Internet för oljeindustrin jobb styrelser. Om du söka arbete till havs, besök rigworker.com. Rigworker är en interaktiv specialitet jobb ombord som erbjuder resurser för oljeindustrin arbetare. Fyll i en ansökan kandidat och få dagliga e-postmeddelanden om lediga jobb som matchar dina kvalifikationer. Om du söker arbete utanför USA, se till att du har ett giltigt pass och har ditt liv organiserat så att du kan lämna för ett nytt jobb med kort varsel.