Hur man testar Lysrör

Hur man testar Lysrör


När lysrör flimra eller gå ut helt, kan flera olika faktorer vara den skyldige. Problemet kan vara på grund av den elektriska effekten, ballasten, den starter eller själva röret. En död röret är ett enkelt problem att lösa genom att ersätta den med en fungerande glödlampa. Du måste dock först bestämma att röret är dålig. För att göra detta måste du testa lysrör.

Instruktioner

Hur man testar Lysrör

1 Stäng av ljuset stänga, och försiktigt bort lysröret från armatur. Ett fluorescerande rör är hålls på plats av metallelektroderna på ändarna. Vrid glödlampan och skjut sedan elektroderna upp genom hållaren för att ta bort den.

2 Undersök båda ändarna av röret. Kontrollera om mörka eller svärtade områden. Om dessa är synliga, är lampan inte längre bra eller går dåligt. I det här fallet vet du lampan behöver bytas ut. Om ändarna ser normala, utför ytterligare undersökningar.

3 Placera en kontinuitet mätare på varje uppsättning av metallelektroderna i lampan och kontrollera mätaravläsning. Läsningen måste vara 0 ohm för att indikera kontinuitet. Om avläsningen inte är 0, är ​​glödlampan dåligt och behöver bytas ut.

4 Ta en glödlampa från en arbets fluorescerande fixtur, och ersätta den med den du testar. Testa varje rör i ett par en i taget. Om rören fungerar, du vet att de är bra och fixturen är problemet.