Hur man startar en klädbutiker

Hur man startar en klädbutiker


Om du är i modedesign eller varor, är det mycket möjligt att dina framtida drömmar och ambitioner inkluderar öppna din egen butik. Oavsett om du vill dela din känsla för mode med världen eller påverka modescenen, öppnar upp din egen butik kommer att hjälpa dig att uppnå dina mål. Samtidigt med din egen butik är givande, är det också en hel del arbete. Tid, pengar och omfattande planering är alla krav som går att göra din dröm till verklighet.

Instruktioner

Hur man startar en klädbutiker

1 Bestäm specialitet. En butik är en liten klädaffär som normalt inte är en del av en kedja. Fatta beslut om vilken del av modemarknaden du vill nå. Dina alternativ inkluderar barn kläder, damkläder, män kläder, tonåring kläder eller någon annan genre du vill skapa kläder för. När du bestämmer dig för din specialitet, gå in ännu mer i detalj. Till exempel, om du vill bära damkläder, vill du bära tillfälliga eller företag klädsel? Alla dessa beslut kommer faktor i att räkna ut vad din nisch är på marknaden.

2 Skapa ett företag plan. Att skapa ett företag plan är viktigt när man startar eget företag. Detta hjälper dig att organisera företagets ekonomi och kostnader, sätta framtida mål och komma med en marknadsföringsplan. För att organisera ditt företags ekonomi och kostnader, måste du bestämma hur mycket pengar är tillgänglig för start av ditt företag. Lista de kostnader som du förväntar dig att stöta på. Detta inkluderar anställda löner, hyra för butiken plats, el avgifter, kostnader för inköp av kläder, marknadsföringsavgifter och lagra inredning. Dra av omkostnadsbeloppet från det tillgängliga beloppet för att starta upp din verksamhet. Om du hittar kostnaderna överstiger startbelopp, omvärdera dina utgifter och utse nya uppgår till varje kostnad.

3 Kom upp med ett namn. När du har skapat en affärsplan och räknat ut vilken typ av kläder som du vill sälja, är det dags för en rolig uppgift. Tänk på en catchy butiksnamn. Om du är osäker på vad du vill kalla din butik, komma med en lista som har minst fyra namn. Ge dig själv några dagar för att avgöra vilken av de fyra namnen du gillar bäst.

4 Välj en plats. Butikens läge är mycket viktigt när det gäller att locka kunder och visa din produkt. Det är viktigt att förstå att de platser som de mest trafikerade platser tenderar att kosta mer att hyra. Men om du i slutändan får mer verksamhet från konstant flöde av trafik, är det väl värt de extra pengar. Leta efter en plats. Kolla in några platser och sedan fatta ett beslut.

5 Förvärva varor. Nu när platsen är inställd, är det dags att börja beställa eller skapa merchandise. Om du är i modedesign eller varor, är det troligt att du redan har några skisser eller kanske outfits skapat. Baserat på säsongen, kom upp med flera utföranden. Hyra flera andra personer som hjälper dig att återskapa kläderna. Detta kommer att påskynda produktionsprocessen. Om du planerar att beställa kläder på nätet, gör din beställning och vänta på transport till anländer. Du bör sträva efter att ha minst 3 stycken för varje stil.

6 Skapa en webbsida. Hyr en webbutvecklare eller skapa en egen webbsida för att marknadsföra din butik. Webbplatsen kan användas som en virtuell butik eller bara som en referenssida för dina kunder att besöka. Skapa en flashig hemsida som väcker intresse tittare. Innehålla avsnitt som innehåller kontaktinformation, klädstilar och försäljningsinformation. Se till att webbutvecklare du hyra är konsekvent i sitt arbete eftersom du kommer att behöva person om du stöter på några problem. När allt kommer omkring, när din webbplats går ner kommer oundvikligen att förlora några affärer. Om du väljer att bygga webbplatsen på egen hand, har en webbutvecklare på kortnummer ifall du behöver hjälp i framtiden.

7 Öppna din butik. När din butik är klar, är varorna på plats och platsen är inställd, är det dags för öppningsdagen. Köp flashiga tecken eller ballonger för att placera utanför butiken för att locka förbipasserande. På öppningsdagen observera hur kunderna reagerar på kläder i din butik. Ta reda på vilka stilar är populära och som inte är det. Dessutom, observera vilken typ av klientel din butik lockar. Är det vad du förväntade dig? Om inte, gör några ändringar för att se om det lockar kundkrets du hade hoppats på. Lycka till!