Hur man rapporterar & # 34; Do Not Call & # 34; Missbruk

Hur man rapporterar & # 34; Do Not Call & # 34; Missbruk


Många föredrar att inte spendera tid att besvara telefonsamtal för oönskad värvning. National Do Not Call Registry har gjort det enkelt att registrera ett telefonnummer för att ta bort den från listan kallas av företag som säljer varor eller tjänster via interstate telefonsamtal. Företag kan fortfarande ringa ett telefonnummer för upp till 31 dagar efter att den registrerats; men vissa missbruk Do Not Call Registry och fortsätta att ringa efter 31 dagar är upp. Lämna in ett klagomål om företag som bryter registret är en enkel process som tar dig mindre än fem minuter på nätet.

Instruktioner

Rapportera överträdelse

1 Bekräfta den som ringer är förbjudet enligt reglerna i National Do Not Call Registry. Vissa organ kan fortsätta att ringa dig, även om du har registrerat ditt telefonnummer. Dessa organ inkluderar telefon lantmätare, politiska organisationer, välgörenhetsorganisationer eller företag du har gjort affärer med tidigare. Företag som du har gjort affärer med under de senaste 18 månaderna, att du har lämnat in en ansökan med under de senaste tre månaderna, eller att du har gett skriftligt tillstånd att kontakta dig tillåts att ringa även om du är registrerad. Om du ger verbalt eller skriftligt meddelande till de företag att sluta ringa dig, då de är skyldiga att stanna om du är på Do Not Call Registry.

2 Samla information för att lämna in ett klagomål. Att lämna in ett klagomål till National Do Not Call Registry, måste du ange antalet kallas, datum och tid för samtalet, företagets namn, dess telefonnummer och namn, adress, telefonnummer och e-postadress.

3 Gå National Do Not Call Registry webbplats. Navigera till formuläret på "lämna in ett klagomål" sida. Webbplatsen ger steg-för-steg-instruktioner för att lämna in ett klagomål på mindre än fem minuter. När du har angett den information som krävs, lämna klagomål. Du kan även skicka ett klagomål från telefon genom att ringa 888-382-1222. Din anmälan kommer att föras in i en databas med brottsbekämpande organ för utredning.

4 Mer information. Kontakta National Do Not Call Registry hemsida, e-post Federal Trade Commission på [email protected], eller skriva till National Do Not Call Registry.