Hur att plantera en Okra Seed

Hur att plantera en Okra Seed


Frukten av okra anläggningen (Abelmoschus esculentus) ger färg, smak och förtjockning till rätter hela södern. Han är född i Afrika, anläggningen korsade Atlanten under 17-talet och så småningom fann sin väg till gumbo, betning burkar och fritöser. Men detta medlem av hibiskus familjen inte är begränsad till södra USA, det växer i nästan alla klimat som stödjer majs. Starta några okra från frö, njuta av dess attraktiva blommor och ta upp kreolska köket.

Instruktioner

1 Välj rätt plats för odling av okra fabriken. Okra kräver full sol. Observera potentiella plantering plats under loppet av en hel dag - inte anta att ett område som är soligt på morgonen fortfarande soligt hela eftermiddagen. Okra överlever i en mängd olika jordar, men trivs i bördig lerjord. Inspektera jorden före utsäde eller transplantation. Plan för att så frön eller transplantation plantor en månad efter den sista frosten. I en kort säsong klimat, startar frön sex veckor före detta datum.

2 För att starta frön inomhus, fyll torv krukor med ett frö utgångsblandningen eller gör din egen blandning av tre delar trädgårdsjord till en del torv. Placera två frön 1/4 tum djupt i varje kruka och täck med jord. Håll utsäde krukor fuktig försiktigt vattning tre gånger om dagen. Om två plantor fram, klippa och avlägsna den svagaste plantan vid markytan.

3 För att så frön direkt i marken, vänta tills marken har värmt och lufttemperaturen överstiger 15,6 grader C. Blötlägg färska frön i vatten över natten eller repa ytan med en fil för att påskynda groning. Placera frön halv tum djupt i luftig jord och en tum djupt i tung jord.

4 Så fröer eller växt transplantationer tillräckligt långt ifrån varandra för att tillåta tillräcklig ventilation och växande utrymme. Placera okra frön eller plantor 3 inches isär i rader. Växt rader av okra 3 feet från varandra.

5 Tunna mogna plantor. Den slutliga avståndet mellan okra växter bör vara två till tre fot isär. Tillåta de starkaste plantor att stanna kvar i raden och ta bort de svagaste plantor.