Vad gör ett handfat kran bullriga när påslagen?

Vad gör ett handfat kran bullriga när påslagen?


Sink kranar gör ibland buller när den slås på att något är fel med kranen eller hemmet VVS. Dessa problem är vanliga i hemmen idag, och existerar några enkla lösningar. Om kranen gör ett ljud, först urskilja vilken typ av buller är det.

lösa Brickor

Om kranen har en lös bricka inne där vattenventilen ligger, kommer det att göra ljud när vattnet kommer på, vilket beror på vinglar av brickan i kranen. Det här problemet uppstår bara i en viss kran. För att fixa det ta bort handtaget och dra åt tätmuttern. Om detta inte fungerar, ta bort tätmuttern och ta ut stammen och brickan. Ersätt dem med nya reservdelar och sätt ihop din kran. Den nya brickan kommer inte vingla i kranen.

felaktig patron~~POS=HEADCOMP

Många nya kranar i dag använda patroner istället för en stam och bricka. Dessa kranar är washerless och därför inte har en bricka på insidan för att vingla och vibrera. De kan fortfarande göra buller eftersom skräp, sediment och andra föremål kan blockera och hindra vattenflödet, vilket orsakar vibrationer i kranen och rören. Om bara en kran gör en skramlande eller vibrerande buller, inspektera patronen genom att ta bort handtaget och fästmuttern. Byt ut kassetten, och återuppbygga kran. Nya patroner kommer inte ha några hinder som blockerar vattenflödet.

Banging Pipe Oljud

Om kranen buller är ett banging ljud, är frågan troligen med din VVS. Det kan vara tryckregulator, som reglerar trycket i rören. Eller det kan vara en blockering i en av dina rör. Alla typer av obalans i vattentrycket orsakar rören för att skaka och rattle, mal mot väggarna eller deras stöd. Rör som inte sitter ordentligt fast på väggarna eller säkrade med hjälp av brutna stöd vibrerar när vatten är påslagen, i synnerhet när en blockering eller hinder ökar vattentrycket.

skrikande Pipes

En skrikande ljud uppstår när varmvatten är påslagen. Detta skrikande ljud orsakas av rören expanderar insidan av deras metallfästen. Varmt vatten gör att metallrör att expandera och när de gör, de sträcka och skrapa mot sina konsoler. Om kranen gör ljud endast när varmvatten är påslagen, är detta troligen problemet. Fastsättning rören plast parentes är det enda sättet att undvika detta problem.