Väderbeständig sunroom golv alternativ

Väderbeständig sunroom golv alternativ


En solrummet är utformad med många fönster, så att solljus lätt kan filtrera in och lysa upp hela rummet. Dessa rum är byggda på sidorna av hus - eller separat, i trädgårdar - i områden som får riklig solljus. Ägare växer ofta växter i dessa rum och använda dem i de ljusare månaderna för avkoppling och lek. Men på grund av deras placering och enkel design, kan golv presentera fler problem än den grunden baserade golv som används för de viktigaste rummen i huset.

Ångspärr Lösning

En ångspärr är en enkel skikt av plast som är installerad i områden där läckande fukt kan vara ett problem. Ångbarriärer används ofta med betonggolv och betong är en mycket vanlig golv bas val för sunrooms. På egen hand, betonggolv är porös och kommer att absorbera fukt från marken, särskilt i våta klimat. Ångspärren håller fukten från att passera vidare in i betongen och orsakar skada.

Laminat och Vinyl

Laminat och vinyl är både plast golv alternativ som används i sunrooms. Laminat består av skiktade material med en plastkärna, och kan likna trägolv, medan vinyl plattor är belagda med ett plastharts. Dessa plast alternativ inte stå upp mot slitage som andra solrummet golv alternativ, men de är mycket väderbeständig och kan inte lätt skadas av solljus, även om temperaturförändringar kan orsaka att golv till varp något.

Keramikplatta

Keramiska plattor är tillverkad av tåligt lera och är en av de mest långvariga golv alternativ tillgängliga. Glasyr på keramiska plattor är det som gör det rostfritt och fuktresistent, så ägarna måste täta fogarna mellan plattorna för att ge dem samma skydd. Keramiska plattor åldras endast något med exponering för solljus och finns i en mängd olika färger, vilket möjliggör nästan alla design stil.

Inomhus-utomhus mattor

Inomhus-utomhus mattor är gjorda av material som lätt kan stå upp mot regn, solljus och temperaturförändringar. De kan användas för olika ändamål och göra perfekta golv alternativ för sunrooms, som kan vara grov på typiska inomhus mattor.