Är Laptop Cooling Pads nödvändigt?

Är Laptop Cooling Pads nödvändigt?


Din laptop alstrar en hel del värme. Om din bärbara dator är placerad i knät där det är i direkt kontakt med huden, kan det orsaka Rostat-skin syndrome. Rostat-skin syndrome orsakas av långvarig exponering för värme din bärbara dator genererar. Huden börjar se missfärgade och fläckiga efter exponering, men du kan förhindra att din bärbara dator från att orsaka brännskador genom att använda en aktiv eller passiv laptop kylare som avleder värmen som genereras av din bärbara dator.

laptop Design

Snabbare processorer, hårddiskar och dataminne alla bidra till uppbyggnaden av värme inne i din bärbara dator. I många bärbara datorer, är denna värme blåses ut ur botten och baksidan av den bärbara datorn direkt på knät eller arbetsyta. Till skillnad från stationära datorer, kan du inte lägga till några extra fläktar eller vatten kyla insidan av ärendet för att öka luftcirkulation och kylning. Du kan använda en bärbar dator kylning pad för att öka luftcirkulation och skydda dig från värmen som den bärbara datorn avger.

luft~~POS=TRUNC

Om din bärbara dator ligger i ett område som är rörig eller smutsig, bör du ta bort alla skräp som täcker eller blockerar din bärbara dator ventiler eller fläktar. Även om din arbetsplats är inte rörig, bör du spendera lite tid på att rensa ut din bärbara dator ventiler och fläktar med tryckluft för att avlägsna damm och smuts. Med hjälp av en bärbar dator kylning pad bör öka mängden kall luft som cirkulerar runt din bärbara dator, blåsa bort värmen från din bärbara dator och minska temperaturen på utsidan av den bärbara datorn.

Aktiv kylning Pads

Powered laptop kylning kuddar använder en eller flera små fläktar som blåser bort värmen från din bärbara dator, blås svalare luft i din bärbara dator eller en kombination av båda. Dessa kyldynor ansluter direkt till en USB-port på datorn och kommer att fungera så länge som din bärbara dator är påslagen och har tillgänglig effekt. Om din bärbara dator ventiler blockeras, kommer kylning pad börja arbeta hårdare för att kyla din bärbara dator. Detta kan leda till USB-porten för att misslyckas eller orsaka din bärbara dator överhettas.

Passiv kylning Pads

Passiva kyldynor inte använda fläktar eller kräver någon ström för att fungera. Vissa passiv kylteknik dynor är fyllda med salter som tillåter dynan att absorbera värme från den bärbara datorn. Tyvärr kan dessa passiv kylteknik kuddar leda till överhettning om din bärbara dator ventiler och fläktar är placerade på botten där kylning pad kommer att beröra. Andra passiva kuddar skapar helt enkelt utrymme under din bärbara dator för luftcirkulation och ger en buffert mellan knät och den bärbara datorn.