Enkla förbättringar att sälja din bostad i en recession

Enkla förbättringar att sälja din bostad i en recession

Introduktion

I dagens konkurrensutsatta bostadsmarknaden, är det svårt att få det högsta priset för ditt hem. Det är därför du kommer att vilja prova dessa prisvärda, gör-det-själv hem förbättring projekt, som kan lägga verkliga överklagande och hjälpa till att leda till en "sålt" tecken i trädgården.

declutter

Innan du sätter ditt hem på marknaden, blir det minimalistiska du aldrig var, säger Marybeth Dennett, fastigheter professionell i North Devon. Rensa ut dessa skåp och ta bort minst hälften av dina objekt i varje rum för att skapa mer av en rymlig utseende. "Det är den mest prisvärda förändring som säljare kan göra när de säljer sin boning", säger hon.

Polska möbler och golv

Dennett rekommenderar gnugga golv, socklar och möbler med polish. "Det finns något som talar för att det gamla ordspråket" renlighet är bredvid gudsfruktan, "", säger hon. När varje rum utstrålar en ren känsla, kan köpare finna det svårt att motstå ditt hem charm.

uppgradering belysning

Uppdatera din belysning med moderna inventarier för att lysa upp och lägga värme i ditt hem, föreslår Jill Hosking, inredningsarkitekt från Durham. "Belysning sätter stämningen i varje rum för hur ljus och ljus ett hem känns som en köpare turnerar den från rum till rum", säger hon. Hosking rekommenderar positionering lampor i minst tre platser i varje rum för att bilda en triangel av ljus i ögonhöjd.

Fäst verandan

När köparna närmar ett hem, de letar efter ledtrådar att hemmet har väl vårdas och underhållas, säger Hosking. Verandor och steg med sprickor i betongen eller tegel bör vara högsta prioritet för att förbättra ditt hem curbvädjan. Patch, täta eller måla området så köpare uppmanas att ange ditt hem.

uppgraderings speglar

Små accenter i ditt hus kan skapa en känsla av "hem" för potentiella köpare. Var kreativ med överkomliga projekt för att hjälpa köpare att visualisera sig som bor i din bostad. Hosking rekommenderar uppgradering badrumsspeglar genom att utforma din befintliga spegel med gjutning eller måla runt kanterna eller färgning spegelns ram för att samordna med dina fåfänga skåp. En modern, fräsch accent i varje rum läggs en elegant touch till ditt hem inredning.

Uppdatera köksmaskiner

Köket är en av de mest kritiska områdena i ett hem till potentiella köpare. Håll din ser fräsch och modern genom att uppdatera gamla, förfallna och inkompatibla apparater rekommenderar Wendy Slaughter, en inredningsarkitekt. Du behöver inte köpa helt nya objekt; en begagnad eller renoverad apparat som passar utseendet och känslan av köket kommer att fungera lika bra.

Kompost och kantblomsterrabatter

Slakt rekommenderar devouting bara några timmar för att piffa upp trädgårdsanläggningen runt ditt hem, som kan lägga en hel del curbvädjan. "Edge dina rabatter med ett kant spade och spridning någon kompost", säger hon. Om du har bilder i ditt hem tas tas, våt kompost eftersom det ger en skarpare utseende, tillägger hon.

Måla dörren

Ta street vädjan till en ny nivå genom att välkomna köpare med renoveringar till främre ingången. "Inget slår köpare av mer än en smutsig, svåra att använda, slitna dörren" Slaughter säger. "Gör ett bra första intryck med vissa färska paint." Om du vill ha ett modernt utseende, rekommenderar Slakt högblank svart färg med borstad nickel hårdvara.

ren mattor

Om mattan behöver en pick-me-up, undvika kostnaderna för ersättning med djuprengöring. John Wilder, en prisbelönt entreprenör, rekommenderar att man använder en blandning av ammoniak och vatten blandas 4-till-1 med en kopp vinäger och en kopp pulveriserad syre blekmedel för att få livet tillbaka till mattor områden. "Det kommer att deodorise din matta och ditt hus och göra det renare än professionella mattan städare" Wilder säger. "Du ska kunna städa hela huset fullt av mattan för mindre än £ 30."

Regrout kakel

Med lite svett, kan du makeover badrum och kök kakel med en gör-det-själv-projekt som ger ett elegant utseende till ditt hem. Wilder föreslår att uppdatera injekteringsbruk på befintliga kakel. Använd en skrapa för att ta bort ett lager av fogmassa på kakel, säger han. Efter blandning ett parti av fogmassa, tvinga den in i ledningarna och torka den med en mjuk torr trasa. "Dina plattor kommer att lysa som ny och det kommer att se ut som om du har installerat nya platta", säger han.

ta bort tapeter

Alla har individuell smak, vilket är varför det är viktigt att hålla din heminredning neutral när det är på marknaden. Mannie Tantawy, en certifierad hem stager i Knightsbridge, London, säger tapeter behöver tas bort innan visar för potentiella köpare. "Bakgrund är mycket smakspecifika, och inte alla kommer att gilla vad säljaren valt, så det är viktigt att ta bort alla tapeter och sedan måla väggarna en neutral färg", förklarar hon.

Måla innerväggar

Lägga ett nytt lager färg på varje rum är en av de mest prisvärda och effektiva förändringar du kan göra för att ditt hem när de säljer, säger Tantawy. "Ett nytt lager färg på väggarna i en neutral färg gör en stor skillnad och lyser upp rummen och gör ett hem ser nya", säger hon. Även om du kanske föredrar mahogny eller lime gröna väggar, kan de flesta köpare bättre visualisera sina egna preferenser utan färgstarka distraktioner.

Uppdatera köksluckor

Gör ditt kök ser helt nya genom att trycka upp skrivaren på ditt skåp. Tantawy rekommenderar färgning eller målning skåp vit, en rik choklad brun, grå eller en kräm färg för att fräscha upp utseendet. "Målning eller färgning föråldrade köksskåp är också ett prisvärt sätt att göra en annars föråldrad kök look uppdateras", säger hon.

Klippa gräset!

När du säljer ett hem, drive-by överklagande bygger på landskapsarkitektur och trädgårdsskötsel. Skala ner de igenvuxna buskar och buskar för att passa huset och plantera färgglada blommor framför huset, föreslår Tantawy. Trimning stora trädgrenar eller ta bort stora träd som är en skamfläck visar också upp ditt hem. Håll din gräs kortklippt och trimma varje vecka också.

Bedöma stora reparationer

I vissa fall kan din fastighetsmäklare rekommendera mer omfattande reparationer och renoveringar som att installera ett nytt tak eller fönster. "Detta är särskilt sant i dagens mest köparnas marknad där säljarna måste ge en inflyttning redo egendom för att få uppmärksamhet av några köpare", säger Debbie Farson, ägare av HomeWise hänvisningar. Även om dessa reparationer kan bli kostsamt i början, kan de ofta lätt betala för sig själva när köparna är villiga att betala mer för hemmet.