DIY Kartong Staffli

DIY Kartong Staffli


Stafflier, ett nödvändigt redskap för de flesta yrkesmålare, är oftast gjorda av trä och tenderar att vara stora och skrymmande. Denna tunga materialet gör det svårt att bära runt dem, och också dyra att köpa. I stället för att släppa surt förvärvade pengar på ett staffli som endast kan användas i studion, få sparsam och göra en själv med vanliga upphittat material. Med bara en kartong och några leveranser, kan du skapa ett staffli som är portabel och återvinningsbara, samt bekvämt. Aldrig mer kommer du missar att fånga i färg en perfekt solnedgång, intressant träd eller fascinerande fågel.

Instruktioner

1 Stäng flikarna i lådan. Använd boxning tejp för att fästa flikarna och hålla rutan robust. Lådan måste vara stark och stabil för att göra en bra staffli.

2 Håll linjalen på en diagonal från övre vänstra hörnet till det nedre högra hörnet på den ena sidan av lådan och spåra längs denna linje med en penna.

3 Gör samma sak på den motsatta sidan av lådan, och se till att den diagonala linjen på motsatt sida är parallell med den första.

4 Klipp längs den diagonala linjen och kanterna av lådan som ansluter den till den diagonala linjen på motsatt sida. Fortsätt sedan genom att skära längs den andra diagonal linje, så att du är kvar med två lika stora delar av lådan.

5 Ta en halv av lådan och placera den långa, öppna sidan platt på marken, så att hörnkanten pekar uppåt. Det ska likna en pyramid.

6 Skär två små slitsar längs den övre kanten av lådan tillräckligt bred isär för att hålla dina papper säkert när klädnypor infogas.

7 Stick ena sidan av en klädnypa i varje slits, så att klädnypor är nypa framsidan av lådan.

8 Öppna klädnypor och skjut ett papper under dem att börja måla. De klädnypor kommer att hålla papperet på plats när du målar.

9 Upprepa steg 5-7 för att göra en andra staffli från den återstående hälften av lådan.