Hur man skriver en Torah Scroll

Hur man skriver en Torah Scroll


En Torah scroll är kanske den enskilt mest heliga föremål som används i judiska ritualer. Innehåller texten av de fem Moseböckerna, är Torah tros representera Guds vilja för det judiska folket och för hela mänskligheten. Att lära sig att skriva en Torah rulla kan ta månader eller år, och själva processen tar vanligtvis flera månader samt, även om skrivare fungerar på det heltid. Följ instruktionerna exakt om du vill att bläddra till betraktas som "kosher" det vill säga lämplig för användning i synagoga tjänster.

Instruktioner

Förberedelse

1 Bestäm din behörighet att bli en Sofer, en skrivare utbildade för att skriva Torah rullar. Om du inte är en "kosher" Sofer, Toran rulla du skriver kommer inte heller betraktas som "kosher." En Sofer krävs för att vara en engagerad, uppmärksam, gudfruktiga Judisk. För Torahs som kommer att användas i ortodoxa synagogor måste sofer vara hane.

2 Bli en lärling till en Sofer. Du kommer att krävas för att lära sig hundratals lagar om hur man skriver Toran scroll och andra heliga rituella texter och öva i många timmar. I slutet av dina studier kommer du att tjäna ett intyg från någon av ett antal organisationer som certifierar sofrim (plural för Sofer).

3 Sänk i en mikveh, judiskt rituellt bad. Även om det inte absolut nödvändigt, är det brukligt att innan en Sofer sätter sig varje dag för att skriva en Torah rulla, han fördjupa sig i en Mikveh att symbolisera sin önskan att vara renhjärtade och kropp medan han skriver rullnings.

4 Förklara dina avsikter för din uppgift. Före varje skrift session, säger "Hareyni ani kotev (för kvinnor: kotevet) Leshem k'dushat Sefer Torah" - "Se, jag skriver för att helgd Tora bläddra." Som du skriver, måste du fokusera på helighet den text du skriver.

Skriva Toran

1 Förbered en ark av pergament. Med hjälp av en vass instrument, göra små spår i pergament: 43 horisontella linjer och två vertikala som befinner sig i utkanten av varje kolumn. Detta skapar en riktlinje för att skriva 42 rader text i varje kolumn. Medan du gör spåren, har för avsikt att du gör det för att skriva en Torah rulla. Varje bit pergament kommer att ha mellan 3 och 8 kolumner, beroende på storleken på pergament och av dina brev.

2 Skriv Torah text med hjälp av fjäder quill och tänker ständigt om helighet din uppgift. Du kanske inte göra detta från minnet; du måste kopiera ord från en korrekt text. Under din utbildning som en skrivare, kommer du att ha lärt sig unika Ashurite (Assyrian) typsnitt som används i Torah rullar; måste du använda denna typsnitt för rullnings att vara kosher. Om du missar några bokstäver kommer Torah vara oanvändbar i synagogorna. Också vara noga med att inte fläcka eller knäcka några bokstäver, eftersom det ofta gör Torah unkosher också. Använd din dominanta hand för att skriva Toran, som en handling av respekt. Marginalerna i varje kolumn skall motiveras; Du kan sträcka några bokstäver som behövs för att göra marginalerna även.

3 Sy ihop pergamentet bitar. Du måste använda trådar tillverkade av senor, venerna från kosher djur. Efter pergament sys ihop, fästa varje slut på en trä berg så att rullnings kan rullas på varje sida och får plats på ett bord eller i den speciella ark i en synagoga.