Hur man undervisar Aboriginal Art i klassrummet

Hur man undervisar Aboriginal Art i klassrummet


På 1970-talet, australiska aboriginer stamledare uppmuntrade konstnärer att måla av deras "drömma", som är en enskild plats i deras andliga mytologi, för att förhindra förlusten av deras kultur. Undersöka detta konstverk kan lära eleverna om historien om Australien, ekologi och biologi i landet, och om urinvånarna. Aboriginal "Dreamtime" är alla deras uppfattningar om skapande, myter och andliga övertygelser. Marken i sig är en integrerad del av dessa föreställningar, och det är en icke-linjär historia i det förflutna och nutid är blandade. Aboriginska konsten kommer att inspirera eleverna i sina egna kreativa aktiviteter samtidigt lära känna en annan kultur.

Instruktioner

1 visa kartor i Australien, affischer av inhemska floran och faunan, och affischer aboriginska konsten. Ordna objekt längs väggen och på framsidan av rummet. Tala om för eleverna att ställa frågor om bilderna.

2 Läs Aboriginal myter till studenterna. Förklara Aboriginal "drömmer" och "dröm." Dreaming är individens plats inom den större omfattningen av Aboriginal mythology, medan dreamtimen är den övergripande mytologi aborigin.

3 Forskning australiska växter och djur som används i Aboriginal konst. Studera traditionella instrument, som didgeridoo, och lyssna på Aboriginal musik. Titta på DVD om Aboriginal konst, om barnen är i högstadiet och gymnasiet.

4 Diskutera traditionella paint-making tekniker som Aboriginals används. De använde mark upp ockra, lera och kol för att göra traditionella färger. Diskutera färger som de används i första hand.

5 Dela ut kartong pappershandduksrullar och färger för att skapa didgeridoo. Studenten kommer att utforma sina egna didgeridoo med punkt målningar på dem. Efteråt kan barnen försöka spela dem.