Hur man runda ett valv

Hur man runda ett valv


En rundad valv på insidan av ett hem lägger till en iögonfallande arkitektoniska detaljer till en post. Rundade valv ser mer komplicerat än vad de egentligen är. Archway kit tar det mesta av arbetet av att bygga en rundad valv. Kit brukar komma med en tresidig topp båge och två tresidiga kolumner. Kit bitar passar över farstun ramen och ersätta den befintliga höljet och dörrkarmen.

Instruktioner

1 Ta bort den gamla huset och trimma från hela farstun med hjälp av en bryt-bar och hammare. Se till att inte skada omgivande gips.

2 Skär befintliga dörrkarmen från farstun genom att skjuta en tigersåg mellan ramen och kanten av gips.

3 Mät valvet satsens rundade toppstycket att se hur långt ner muren bågen trim kommer och skär två en-av-3-tums skivor samma längd. Skär en tredje en-av-3-tums ombord för att passa in i toppen av bottenvåningen. Dessa kommer att användas som medbringare.

4 fäst en-av-tre-tums dubbar till toppen och sidorna av bottenvåningen med träskruvar.

5 Skär två stycken av gips med en låda kniv för att passa upp på bottenvåningen. Fäst Gips till dubbarna på vardera sidan om farstun använder skruvar.

6 Använd en bit kartong för att göra en mall av valvet satsens rundad överdel. Spåra bågen på gips med en blyertspenna. Se till att göra båda sidor.

7 Skär bågform ut ur gips och omfattar alla luckor, sömmar och skruvhål med fogmassa. Använd spackel för att göra föreningen slät.

8 Skjut den första sidan kolumnen från bågen satsen på farstun.

9 Lyft rundade bågen på plats och hålla den in för att placera medan en assistent glider den sista kolumnen bit på den andra sidan av valvet.

10 Kontrollera att se till att allt är plommon och spika trim på plats med en avslutande spikpistol.