Konstprojekt med aluminiumfolie

Konstprojekt med aluminiumfolie


Aluminiumfolie är ett varaktigt medium kan skulptera och mögel. Vid användning i barns konstprojekt, tillägger folie en spännande glänsande flare du kan inte uppnå med papper och glitter. Skulptera folie får dina elever att tänka i tre dimensioner och tar mycket mindre tid än att skulptera och bränning lera.

Tin Män

Folie människor är en låg investering introduktion till skulptera. Tillhandahålla ark folie rivna till ca 10 med 15 inches per folie person. Om det finns tid eller tillräckligt aluminiumfolie, låt varje barn bygga en familj av tenn människor och husdjur. Du kan låta barnen riva, nypa, vika och trycka ihop sina folie människor från fasta ark folie för att uppmuntra sina problemlösningsförmåga och kreativitet, eller för att ge lite mer vägledning du kan göra några inledande nedskärningar i folien för armar och ben . Folie dockor kan ge underhållning senare i speltid.

folie smycken

Har din klass göra smycken av aluminiumfolie för en rolig hantverk eller knyta den till en enhet i klass. Om du undervisar om Egypten, har klassen göra neckpieces och manschetten armband. För en enhet på en kung och drottning, har klassen göra kronor. Som en allmän konstprojekt, låt eleverna göra vad de vill. Uppmuntra eleverna att göra halsband, armband, pannband, ringar och örhängen. För ännu snyggare juveler, ger stick-on pärlor att öka aktiviteten. Visa eleverna hur de kan accent formerna av smycken genom att stansa former och hål i folien eller hängande charm på halsband.

mikrofoner

Aluminiumfolie mikrofoner kräver mycket få leveranser och uppmuntra fantasin hos även din blygaste elev. Har dina elever dekorera handtag mikrofon, gjord av en tom kartong toalettpapper roll, med hjälp av markörer och klistermärken eller glitter och lim. Göra en boll av aluminiumfolie tillräckligt stor för att vila på toppen av WC pappersrullen och säkra det på plats med lim eller tejp. Limma vissa serpentiner till botten av röret för extra utflytning, eller en piprensare för att simulera en tråd som kommer ner. När mikrofonerna är torra, slå på lite musik och låt din klass sätta på en konsert för dig.

folie Etsning

Folie etsning kan vara en fascinerande verksamhet för barn, eftersom de bygger på en yta genom att ta bort färg i stället för att lägga till den. För att ställa in aktiviteten linda en bit folie prydligt runt en bit kartong för stabilitet. I en kopp, kombinera några droppar diskmedel med akrylfärg. Om du vill använda mer än en färg, använda separata koppar för varje färg. Med hjälp av en ren pensel, måla tvållösning över bit aluminiumfolie. Låt eleverna välja vilken färg de vill. Låt målade folien enbart för att torka. När färgen är torr, ge varje elev en farkost pinne att använda för att skrapa en konstruktion i färgen. Uppmuntra dem att gälla endast så mycket tryck som det tar att ta bort färgen utan att rippa genom folien.