Bay lagerträdsjukdomar

Bay lagerträdsjukdomar


Bay lagerträd är pyramidformade vintergröna träd med glänsande grå bark som ofta odlas i behållare, även om de också kan planteras och odlas utomhus, särskilt i varmare klimat. Bay lagrar hör hemma i Medelhavsområdet, och tål inte temperaturer under -7,22 grader Celsius (19 grader Fahrenheit). De är härdiga i alla utom de kallaste hörn i Storbritannien. Bay lagrar kan nå 18 m (60 fot) men vanligtvis uppgå till mellan 1,2 och 3 m (3 och 10 fot) i containrar. Träden används vanligen i woody trädgårdar, för vindskydd, och häckar. Eftersom de svarar bra på beskärning, är vik lagerträd används också i topiaries, och de är oftast sjukdomsresistenta. Men det finns några sjukdomar som kan skada din bay lagerträd.

bay suga

Bay lagerblad är föremål för Trioza alacris, eller vik sucker, som orsakas av växt löss som hoppar från anläggning till anläggning. Bay suckers livnär sig på sav och råna träd sin näring, vilket gör att bladen för att krypa och gulnar, då blir bruna och faller av. Även trädet försvagas av denna sjukdom, kan tidig behandling förhindra det från att dö. Behandla trädet genom att ta bort synliga löss, sedan spraya ett milt bekämpningsmedel på alla delar av bladen och stjälkarna. Gräva i smutsen något, men inte utsätta rötterna, och spraya i smutsen.

bay antraknos

Mörka skador som förekommer på de blad och grenar av bay träd kan vara indikatorer på anthracnos, en sjukdom som orsakas av svamp. Tan, svarta eller bruna fläckar kan visas tjärliknande. Även anthracnos kommer att döda träd, gamla träd är något resistenta. Undvik att placera alltför många växter nära din bay lager; vara säker på att luften kan cirkulera genom alla växter. Anthracnos måste behandlas på vintern, när du måste rensa alla infekterade grenar och löv måste tas bort och förstöras. Använd inte dessa blad i kompost eller du kommer att sprida svampen till andra växter och träd. Applicera en fungicid efter beskärning och igen under våren. Titta på miljöfaktorer, särskilt bevattning under våta fjädrar, för att säkerställa att fukten dras ned från trädet och inte stanna i jorden nära kronan. Beskära trädkronorna i trädet under vintern för att förbättra luftflödet som en förebyggande åtgärd.

mjöldagg

Viken lagerblad är också föremål för mjöldagg, en grå eller vit beläggning på bladen som orsakas av svamp. Den kommer att visas som cirklar och sedan växa för att täcka bladen. De vita cirklar producerar sporer av svamp som överförs till andra delar av trädet och andra växter av vind och insekter. Bladen kan vissna och falla av trädet. Ta bort alla infekterade blad och grenar och förstöra dem. Använd inte sjuka växter i kompost. Tillämpa en fungicid till trädet och eventuella andra träd i området. Se till att du har rätt växande, vattning och gödsling metoder för att undvika ytterligare angrepp.