Hur man stoppar en häst från Bucking När i sadeln

Hur man stoppar en häst från Bucking När i sadeln


Att hantera en häst som spänn kan vara frustrerande och farligt. Många hästar har uppvisat en viss aptering beteende under hela sitt liv, som sträcker sig från unga bara startas till en som blir arg om du träffar honom med en gröda till en försöker berätta att han har ont (referens 1).

Instruktioner

Hur man stoppar en häst från Bucking När i sadeln

1 Undersök din häst för hälsofrågor, helst med en grundlig undersökning av en veterinär. Aptering är ett sätt att kommunicera, och din häst kan försöka berätta att han har ont. Några vanliga orsaker kan vara tand smärta; ryggont; hasen smärta; kväva smärta eller obehag från en dålig passande sadel. utesluta alltid en fysisk orsak innan du fortsätter i en utbildning eller beteende synvinkel (referens 1).

2 Gauge hästens utbildning erfarenhet. Unghästar är ibland benägna att vända, eftersom de inte har utbildats tillräckligt för att svara på "gå framåt" ledtrådar. Om du är utbildade och erfarna nog att lära hästen "i hand" så han bättre förstår dessa signaler och göra annat markberedning arbete som lång foder och markkörning, så gör det, börjar först utan en sadel och sedan göra marken arbeta med en sadel. Om du inte känner dig säker att ta dessa steg, ta hästen till en tränare eller ha en tränare att komma ut och träna dig i att arbeta med honom (referens 1).

3 Utvärdera hästens historia. Det är lättare att identifiera orsaker och lösningar om du känner din häst historia. Till exempel, om det är en häst som du har haft i flera år och aptering är relativt ny, gå tillbaka och fundera över vad som har förändrats: Har du ett slag förändring, som att använda en annan sadel eller träns? Ber ni hästen att prestera på en högre nivå fysiskt? Om det är en häst som du nyligen köpt, förhoppningsvis du såg hästen är ridit och även red själv innan du köper. Om så är fallet, kontakta den tidigare ägaren och fråga om hästen har uppvisade beteende innan. Hon kanske kan hjälpa dig att hitta en orsak. Om du inte känner till hästens historia, gör att det blir svårare, eftersom hästen kan ha misshandlats och har förtroende frågor. I det här fallet är det bäst att fortsätta på samma sätt som en ung häst: från början, upprättande förtroende och respekt på marken (referens 1).

4 Leta efter ryttare fel. Om du är ryttaren, har en kunnig häst personen se dig rida. Du kan ha utvecklat en dålig vana som stör hästen. Till exempel, när du börjar hoppa, eller öka höjden av hopp, du kan dra i hästens mun över hoppet, inte slippa ryggen i luften, eller landar hårt på ryggen vid landning. Många hästar buck som svar på dessa fel, eftersom de håller på att "straffas" för att göra sitt jobb. Kanske du råkar sporra hästen medan ridning. Om hästen inte buck med en annan ryttare, pekar det på något du gör när du cyklar honom.

5 Ta hästen till en professionell tränare med ett rykte om beteendemässiga problem. Lösningen kan vara så enkelt som att ha en mycket erfaren ryttare som inte kommer att lossna när en häst dollar. Om en häst börjar kapning och unseats ryttaren lär hästen snabbt att genom apteringen, kan han få föraren av och inte den dagen. Många gånger, en gång en häst inser ryttaren är där för att stanna, ger han upp. Du kan också ha tränare gör olika typer av ridning - inte alla hästar är glada att göra jobbet vi har valt för dem. En häst som är begränsad till en dressyr arena för en timme varje dag, fem dagar i veckan, kan vara lyckligare hoppa eller gå ut på trail åkattraktioner. En bra tränare kan upptäcka dessa frågor och hitta sätt att "låta din häst vara en häst", och sedan ge dig en sanningsenlig utvärdering av din blivande partnerskap.