Hur tar jag bort bakhjulet av en ridning gräsklippare som inte innehas av 4 bultar?

Hur tar jag bort bakhjulet av en ridning gräsklippare som inte innehas av 4 bultar?


Oavsett om du behöver byta ut en åkgräsklippare däck eller göra något annat rutinunderhåll runt sändningsområde, är det slutliga avlägsnandet av en åkgräsklippare bakre hjul oundviklig. De två metoder som vanligen används för att fästa bakhjulen till gräsklippare bultas nav eller en snäppringhållare. Den senare består av bakhjulet monteras direkt på drivaxlarna och hålls på plats med en snäppring. Om bultar inte syns på utsidan av hjulet, har en låsring och platt bricka hjulet på plats.

Instruktioner

1 Parkera gräsklipparen på en trottoar eller uppfart. Detta ger en hård yta för stöttning och blockering den bakre delen av gräsklipparen för att hjälpa till att ta bort hjulet.

2 Ställ in parkeringsbromsen på gräsklipparen och placera transmissionen i omvänd ordning. Ställ en tegelsten eller kvadratisk 4 x 4-block mot framhjulen för att hindra gräsklipparen från att rulla när du lyfter gräsklipparen upp.

3 Jack upp den bakre delen av gräsklipparen med en domkraft. Med den bakre däcket något från marken, placera en stapel av tegelstenar eller plattor under den bakre transmissions att hålla gräsklipparen i läge.

4 Ta bort plastdammskyddet från mitten av bakhjulet. Använd en liten skruvmejsel för att bända dammskyddet av att exponera låsringen och brickan.

5 Ta bort låsringen fäst vid axeln. Placera en stor regelbunden skruvmejsel i en av de två gapen mellan den inre diametern hos snäppringen och om omkretsen av axeln. Vrid skruvmejseln i endera riktningen att lyfta låsringen ur sitt spår. Ställ in låsringen i dammskyddet för förvaring.

6 Ta bort den platta brickan runt axeln för hand och sätta den i dammskyddet.

7 Ta tag i hjulet med båda händerna och dra bort axeln. Vicka hjulet något fram och tillbaka för att arbeta hjulet från axeln. Fyrkantsnyckel mellan hjulet och axeln håller hjulet på plats - hålla reda på det för att installera den hjulet senare.