Steg-för-steg lektioner om hur man skriver en Song

Steg-för-steg lektioner om hur man skriver en Song


Låtskrivande processen kan vara svårt, även för erfarna kompositörer, artister och band. När du skriver en låt måste du skapa texter som uttrycker en viss känsla, eller berätta en särskild historia. När texterna och tema utvecklas, måste du skapa en melodi och ackordföljd att gå tillsammans med dina ord. Låtskrivandet kan ta dagar eller veckor, och en enda låt kan kräva flera försök. Det finns många olika sätt att låtskrivande och du måste experimentera för att ta reda på vad som fungerar bäst för dig. Denna metod kommer att hjälpa dig att skriva en formell låt i den västerländska musiktradition.

Instruktioner

1 Skriv ner ett arbetsnamn för den nya låten. Titeln på låten kommer att hjälpa dig att komma med ord, fraser och idéer för vad du vill att din låt vara om. Skriv ner alla dina idéer under titeln för att hjälpa dig att organisera dina tankar. Arbetsnamnet kan ofta ändras efter låten är skriven. Kom ihåg att detta är bara ett sätt att låtskrivandet och du måste ta reda på vad förfarande får din kreativitet flöda.

2 Skriv texterna din låt. Din låt ska följa en struktur med en tydlig vers, refräng, och bron. Varje vers i en låt har samma melodi men med olika texter. Versen bör ge information om de känslor eller tankar av människorna i sången. Varje vers är åtskilda av en kör, som har en annan melodi än versen, och har samma texter hela låten. Kören är hjärtat av låten. Medan det finns många verser i en sång, finns det bara en kör. Bron har en tredje melodi, vilket ger en paus från upprepning av vers och refräng. Den bör ha olika texter och ackordföljd. Liksom kören, det finns bara en bro. När du skriver texterna som kräver en melodi, oroa dig inte om ljudet av sång - bara fokusera på orden.

3 Öva skriva texter av din sång till musiken av en populär sång. Detta kan hjälpa dig att skapa en komplett uppsättning av meningsfulla texter. Det kan vara svårt att skapa texter ur luften och bakgrundsmusik kan hjälpa till med detta.

4 Skriv melodin och ackordföljder. Skriva en melodi kräver ingen formell utbildning, men det kan vara lite hjälp att lära sig musikteori om du planerar att skriva egna ackordföljder. Att skriva din egen musik du kommer att behöva för att kunna spela ett musikinstrument som en gitarr eller tangentbord. När du har en kör och en vers skriven du kan börja skapa musik som går längs med orden. Fungerar bara för korta tidsperioder, experimentera med olika melodier och ackord tills du får rätt ljud för din låt. Många kända musiker hade ingen formell utbildning och kunde skriva några av de mest minnesvärda låtar genom tiderna.

5 Avsluta låten genom att skriva ut din noter eller flik med texterna. Att skriva ner din låt kommer att hjälpa dig att komma ihåg exakt hur du fulländade den. Om du inte vet hur man skriver noter, bara skriva ner namnen på ackord eller anteckningar, och sedan skriva texterna under dem.