Math uppvärmning aktiviteter

Math uppvärmning aktiviteter


Undervisning i matematik till elementära och gymnasieelever kan bevisa utmanande om de återvänder till ämnet efter betydande tid borta. Uppvärmning aktiviteter kan hjälpa eleverna tänka om siffror och börja påminna kunskaper som lärs ut i det förflutna. Uppvärmning aktiviteter är vanligtvis korta, med inriktning på grundläggande färdigheter snarare än avancerad problemlösning. Uppvärmning aktiviteter är lämpliga i början av klassen Math eller ens som ett fyllmedel i mellan individer. Homeroom lärare kan överväga att använda matematiska uppvärmning aktiviteter som ett sätt att engagera eleverna i början av skoldagen.

borrar

Math borrar är 30- eller 60-sekunders övningar som hjälper eleverna att lösa problem snabbt. Ge eleverna 25 addition, subtraktion, multiplikation eller division problem och tid dem i 30 sekunder. Fråga dem hur långt de kommit. Låt dem kontrollera sina svar.

Kort svar

Skriv upp till fem frågor om matematik i den verkliga världen. Eleverna kan besvara frågorna med en partner. Om du undervisar dem en enhet om decimaler, skriva en fråga be eleverna att fundera över var de ser decimaler används varje dag. De kommer sannolikt att svara när de köper något i butiken.

Senaste person som står

Denna matematik warm-up är ett bra sätt att börja skoldagen. Har alla studenter stå. Välj två elever och be dem en mattefråga. Endast de elever som svarar rätt förbli stående. Fortsätt att ställa frågor till par av studenter tills endast en student kvar. Han eller hon är matematik mästare för dagen.

Dice Game

Låt par elever har två dö. Be dem att rulla både formen och lägga till eller multiplicera de två numren. De bör skriva en rad mening (t ex 4 x 6 = 24) för varje par av tal. Be eleverna att slutföra åtminstone tre problem och jämföra med och kontrollera antalet meningar med en partner.