Hur man läser en stållinjal

Hur man läser en stållinjal


Noggrannheten och hållbarhet härskare stål gör dem idealiska mätverktyget för att göra hantverk, utformning och utförande av hushållsarbete. De ger mer tillförlitliga mätningar på små projekt än måttband eller trä härskare. Stål linjaler finns i antingen US brukliga enheter (tum) eller metriska enheter, eller båda. De finns i en rad olika längder och bredder, och varierar i precision och kvalitet. Stål linjaler kommer oftast i en fot, 18-tum, tre fot (måttstockar) och fyra-fots längder.

Instruktioner

1 Placera linjal mot objektet, och se till att den första raden i härskarens mätare ställer upp exakt med objektets framkant. Vissa mätare inte börjar precis vid kanten av linjalen, så se till att denna litet mellanrum ingår inte i mätningen.

2 Eftersom styrande åtgärd från vänster till höger, kommer du normalt startar på objektets vänsterkant. Men om objektet är fixerat på en plats som inte kommer att rymma linjalen, kan det vara nödvändigt att vända linjalen runt och läsa den från höger till vänster. Var noga med att placera enheten mätaren du är mest bekväm med (t.ex. inches) mot objektets kant.

3 Läs mätaren noggrant. Om du mäter att bestämma objektets totala längd, spela närmast examen märkning som ställer upp med slutet av objektet.

4 För att mäta ett objekt för att skära, markera kanten av föremålet med en fin penna linje på önskad dimension. Kom ihåg att slarviga varumärken kommer att minska noggrannhet, så undvika stora, sneda linjer som skymmer din mätning.

5 tum visas med de största examen markeringar längs linjalen kant och är numrerade. Halv inches indikeras av den näst längsta markeringar längs linjalen och kvarts inches, de tredje längsta markeringar. Åttonde inches visas med den fjärde längsta markeringar, och sextonde-inches är den kortaste markeringarna på linjalen. För att hålla det enkelt, bara komma ihåg varje enhet är hälften så stor som den näst största enheten. Så, om önskad pjäs är att vara 6 1/4 inches lång, markera objekt på första, tredje längsta märkning, bortom den sjätte tum. Eller, om 6 1/16 inches krävs, markera objekt på första, kortaste märkning, efter den sjätte tum.

6 metriska linjaler fungerar på samma sätt, men är uppdelade i centimeter, indikerade med stora, numrerade markeringar längs kanten. Varje centimeter är indelad i 10 millimeter, visas med mindre markeringar. Så skulle ett objekt som mäter den femte liten markering förbi den första centimeter vara 1,5 cm (eller 15 mm) lång. Det finns 100 centimeter i en meter, vilket är ungefär tre inches längre än en gård.