Hur fungerar en Red Dot Scope fungerar?

Hur fungerar en Red Dot Scope fungerar?


Skjutvapen är precisionsprodukter som skapats för det specifika syftet att placera en kula av metall på en viss plats vid överljudshastigheter. Av denna anledning, gevärssikten får stor uppmärksamhet från vapenentusiaster. Vissa hävdar att järn sevärdheter är den enda felsäkra alternativ, medan andra sätter sin lit till optiska omfattningar. På senare tid, elektronik in i bilden med den röda pricken sikte, som är känd som den reflexsiktet.

grund~~POS=TRUNC

Liksom alla omfattning, en rödpunktsikte har en konkav lins på baksidan av anordningen. Linsen samlar inkommande ljuset från ett större område än det mänskliga ögat, presentera en illusion av förstoring. Rödpunktsikten innehåller dessutom en intern laser som pekar i mitten av denna lins, reflekteras ett tunt skikt av reflekterande beläggning på en viss vinkel för att skapa en röd prick som flyter i mitten av den förstorade bilden.

dot Adjustment

Denna röd prick kan justeras för mål på olika avstånd. Liksom alla objekt, gör gravitationen kulor för att släppa när de reser. För att kompensera, måste skjutvapen riktas något högre för noggrannhet vid större avstånd. I likhet med omfattningar av andra typer, är den röda pricken justerbar vertikalt (höjd) och horisontellt (sido) via rattar eller skruvar på sidan av ramen, beroende på modell.

Parallax Problem

Parallax problemet rör hur skytten ser i en omfattning. Med hjälp av en traditionell omfattning, om skytten inte har siktande ögat och omfattning centrum uppradade, kommer hårkorset inte sikta rakt mot målet. Detta är att säga, kan kulan landa på olika platser beroende på var siktande ögat var beläget i proportion till omfattningen centrum. Tvärtemot vad många tror, ​​red dot sevärdheter lider av samma problem. Den enda lösning är att säkerställa korrekt ögon omfattning inriktning.

valfria filter

I likhet med solglasögon, kan red dot sevärdheter ändras genom tillämpning av filter. En av de mest populära filter är ett polarisationsfilter som fäster på den främre delen av ramen. En av nackdelarna med den röda pricken syn är att det kan vara mycket svårt att se pricken på mycket ljusa dagar. Polariseringen fäst filtrerar bort de ljusare ljusstrålar som kommer in i ramen, vilket eliminerar bländning och andra reflexer.

tillämpningar

Den rödpunktsikte möjliggör snabb mål förvärv, optimal visning i en mängd olika ljusförhållanden och tar bort den visuella hinder av järn sevärdheter. Av dessa skäl, red dot sevärdheter är populära med militära enheter, särskilt special agenter. Rödpunktsikten är också populära med mindre erfarna skyttar och de med misslyckas vision. Rödpunktsikten är normalt inte används av prickskyttar, som omfattningen makt är inte tillräckligt stor för långväga eld.