Vad kan jag använda för att rengöra gammal människa urin fläckar Av mattan?

Vad kan jag använda för att rengöra gammal människa urin fläckar Av mattan?


Du kan försöka flytta möbler eller lägga ner en matta för att dölja en ful gammal mänsklig urin fläck i mattan, eller så kan du försöka ta bort det. Flera reningstekniker kan bidra till att bryta fläcken nedåt.

Rengöringsprodukter

För en gammal mänsklig urin fläck i mattan, först prova att rengöra den med en enzymatisk renare. Enzymatiska rengöringsmedel är utformade för att ta bort färgnings proteiner kvar av organiska ämnen som urin, enligt "Rengöring Plain & Simple".

andra verktyg

Om den enzymatiska renare inte ta bort urinen fläcken, kan du använda en våt vac att tvinga rent vatten genom fläcken och ta bort den. Du kan också prova att spraya fläcken ned med en 3% väteperoxid lösning och täcker det våta området med en vit handduk. Låt lösningen stå under åtta timmar.

överväganden

Kom ihåg att aldrig ånga ren en matta som har färgats med urin - det kommer att ställa fläcken på plats permanent. För extremt svåra fläckar, kan du behöva konsultera en matta rengöring professionell för att helt ta bort det, enligt "Hur man fixar (nästan) allt."