Hur man byter eluttaget på en Toshiba Satellite Notebook

Hur man byter eluttaget på en Toshiba Satellite Notebook


Den elektriska kontakten på din Toshiba Satellite bärbar dator är en förutsättning för att ladda batteriet och använder datorn via standard eluttag. Dessa sladdar kan ibland gå vilse eller skadas, men eftersom Toshiba Satelliter är populära datorer, som ersätter sladden är enkel. Sladden är mer än en tråd som leder ström; det också ändrar 120 volt och 10 till 15 ampere växelström från ditt hushåll kontakten i 19 volt och cirka 3,58 ampere likström. Denna förändring är avgörande för säkerheten för datorns elektriska komponenter, så alltid ersätta nätkabeln med en kompatibel nätadapter.

Instruktioner

1 Sätt på Toshiba Satellite över och lokalisera etiketten med datorns serienummer. Någonstans på denna klistermärke, är kraftbehov noterats. De kommer att se ut "DC19V --- 3.58A" eller en liknande formel, vilket innebär likström (DC) vid 19 volt (19V) och 3,58 ampere (3.58A). Denna effektinställning är standard för de flesta satellitmodeller.

2 Hitta en återförsäljare, antingen online eller i butik, som bär laptop elkablar. Hitta och beställa din modell utsedda sladd via Toshibadirect.com, eller välj en universell nätkabel.

3 Kontrollera specifikationerna på universella nätkablar (eller någon sladd inte är speciellt avsedd för satellitmodell) för att se till att spänningen och strömstyrka är samma som etiketten på baksidan av din dator.

4 Kontrollera sladdens specifikationer för att se till att det visar din modell av satellit som en kompatibel bärbar dator för att sladden. Äldre sladdar får inte lista alla nyare Satellit modeller, men Toshiba AC adapterportar är samma i de flesta Satellit modeller; så, så länge vissa satellit modeller listas, bör du kunna använda den sladd med datorn.

5 Köp sladden du valt när du har verifierat kompatibilitet. Om du köper sladden i en fysisk butik, ta med din bärbara dator med dig och be att få testa sladden innan du lämnar.