Hur man fixar en vit skärm på en LCD-skärm

Hur man fixar en vit skärm på en LCD-skärm


När en LCD-skärm har blivit helt vit, det finns tre vanliga orsaker: skärmen är defekt, är videokabeln inte är korrekt ansluten, eller grafikkortet på moderkortet i datorn är felaktig. Du kommer att behöva felsöka dessa möjligheter för att avgöra vilka problem du har. Om du inte har erfarenhet av att arbeta med datorutrustning, bör du inte försöka att plocka isär din LCD-skärm för att du lätt kan skada den. Söka professionell hjälp om du inte har erfarenhet av att arbeta på hårdvara.

Instruktioner

1 Koppla den vita LCD-skärmen från datorn genom att skruva den blå bildskärmskabel. Anslut arbets LCD-skärmen till datorn genom att fästa sin blå bildskärmskabeln till samma lucka. Om datorns bildskärm inte visar på fungerande LCD-skärmen, försök att starta om datorn. Om det fortfarande inte visas, är problemet med datorns grafikkort på moderkortet. Söka professionell reparation hjälp. Om datorns bildskärm visar normalt på arbets LCD-skärmen, gå vidare till steg 2.

2 Koppla ur LCD-skärmen med vit skärm. Demontera baksidan av skärmen med liten skruvmejsel. Separera försiktigt skruvarna i högar så att du kan hålla koll på hur man ihop skärmen.

3 Leta upp interna videokabel, en grå kabel med en kontakt på slutet som ansluter till de viktigaste komponenterna i skärmen. Se avsnittet Referenser för bilder av videokabel för hjälp. Koppla kabeln, kontroll av eventuell smuts eller blockering. Anslut kabeln ordentligt.

4 Sätt tillbaka LCD-skärmen. Koppla in den och ansluta den till datorn. Om skärmen är fortfarande vit, har du en defekt LCD-skärm. Du kommer att behöva ersätta den eller ta den till en professionell reparationsservice för att få hjälp.