Hur man lämna in ett klagomål på arbetsplatsen råttor och insekter

Hur man lämna in ett klagomål på arbetsplatsen råttor och insekter


Råttor och insekter på arbetsplatsen är ohygieniska och kan även bryta mot lagen. Om din arbetsplats har inga hinder mellan den och miljön utanför, såsom en byggarbetsplats eller lager, kan det vara omöjligt att förhindra råttor och insekter att komma in. Men för många andra arbetsplatser, och särskilt de där livsmedel bereds, närvaron råttor och insekter är en mycket allvarlig fråga och kan leda till att verksamheten är dryga böter eller till och med stängas.

tecken

Lär dig känna igen de kontrollampa tecken på råtta eller insektsangrepp. Den mest uppenbara bevis på råttor är faktiskt ser gnagare, men som råttor är oftast mest aktiva under dygnets mörka timmar kan du inte se dem om din arbetsplats är endast öppen under dagen. Råttor vilja använda särskilda vägar för att flytta runt så att du kan bli medveten om oljig märken på väggar eller golv, eller ens fotspår och svans svepa markeringar. Insekter kan vara mer självklart; till exempel kasta skinn, kan resterna av ägg fall och små spillning på horisontella ytor vara tecken på kackerlacka angrepp.

Food Standards Agency

Informera matnormbyrån om du ser råttor eller insekter på jobbet och din arbetsplats bereder mat. Miljöhälsotjänstemän från Food Standards Agency besöker regelbundet lokaler där livsmedel bereds för att kontrollera om hygienstandarder, men om du arbetar i denna typ av verksamhet och är orolig för råttor eller insekter i lokalerna kan du kontakta dem direkt. Officers arbetar genom lokala myndigheter i Storbritannien. Använd sökandet bearbetar på matnormbyrån webbplats för att identifiera rådet som är relevanta för din arbetsplats (se Resurser).

Environmental Health

Mer allmänt kan Environmental Health inspektörer besöka någon typ av arbetsplatsen för att fastställa om det finns ett problem med råttor och insekter och vid behov ge vägledning om hur man kan lösa det. Ibland råd är gratis, men kommersiellt drivna företag kommer vanligtvis att behöva betala för en inspektör att besöka och för något arbete att utrota skadedjur. Miljö hälsovård är densamma oavsett om du bor i England, Wales, Skottland eller Nordirland, så kontakta kommunen ansvarar för området din arbetsplats ligger i att informera dem.

Bekämpning av skadedjur

Du kan också kontakta en skadedjursbekämpning byrån direkt för att ta itu med problemet. Alla kommuner i Storbritannien har skadedjursbekämpning officerare som kan besöka din arbetsplats för att lösa problemet och ge råd om hur man kan förebygga de råttor eller insekter återvänder. Rådets skadedjursbekämpning tjänstemän brukar erbjuda en fast serviceavgift eller ta ut en timtaxa så att du har en klar uppfattning om hur mycket det kommer att kosta. Alternativt, leta efter ett lokalt företag som erbjuder skadedjursbekämpning tjänster genom att söka i en katalog som Gula Sidorna (se Resurser), men se till att företaget du kontakt är en medlem av antingen nationella Pest Control Tekniker Association eller British Pest entreprenörer Association.