Vilka är orsakerna till muskelspasmer i magen?

Vilka är orsakerna till muskelspasmer i magen?


Muskelspasmer i magen kan variera från irriterande och obekvämt att försvagande med intensiv smärta. Människor som lider av muskelspasmer i magen kan vanligtvis minska sina symptom med förändringar i kost och livsstil, även om läkemedel eller medicinska behandlingar kan vara nödvändig. Personer med muskelspasmer som kvarstår eller förvärras bör söka utvärdering av en läkare för att undvika allvarliga komplikationer. Det finns många möjliga orsaker.

Typer och orsaker

Muskelspasmer kan uppstå på toppen av magen, och dessa är också kallas esofagus spasmer. Spasmer kan också utveckla lägre i magen, som kan orsakas av personliga beteenden, tarmstörningar, sår och uttorkning. Andra orsaker till muskelspasmer som kan märkas i hela magen inkluderar infektioner, förstoppning, motion och mat allergier eller överkänslighet, enligt Mayo Clinic och National Library of Medicine.

Tidsram

Muskelspasmer i magen orsakas av att dricka för snabbt kan pågå i några sekunder, medan de som orsakas av kroniska medicinska problem, såsom tarmstörningar kan pågå i dagar. Spasmer kan vara intermittent i naturen, eller förekommer i kluster, följt av en paus under vilken det inte finns några spasmer. Svåra spasmer som varar mer än ett par minuter bör omedelbart utvärderas av en läkare.

Identifiering

En läkare kan diagnostisera orsakerna till muskelspasmer i magen baserat på en patients rapport av symptom. Dessutom, medicinska tester, såsom en barium svälja test en matstrupen motilitet test och datortomografi avbildning. Om en infektion misstänks vara orsaken till muskelspasmer, urin, kan avföring och blodprov samlas in och skickas till ett laboratorium för analys.

Betydelse

Muskelspasmer som orsakas av förstoppning eller andra tarmstörningar kan leda till hemorrojder, vilket kan vara smärtsamt och kan kräva operation. Personer med muskelspasmer som inträffar oregelbundet kan ha svårt att fungera i sociala situationer. Muskelspasmer i magen kan också orsaka problem med att sova och äta en näringsrik kost, och kan göra en person känner sig oroliga eller stressade om deras tillstånd.

överväganden

Enligt Mayo Clinic, kan personer med matsmältning såsom gastro-oseophageal refluxsjukdom vara mer benägna att ha muskelspasmer i magen. Personer med matintolerances eller allergier kan behöva ytterligare ändra sin kost om spasmer fortsätta eller bli mer frekvent eller svår. Dessutom kan kvinnor och äldre människor också vara mer benägna att utveckla detta tillstånd.

Förebyggande / Lösning

Dricka mycket vatten och äta den rekommenderade mängden fiber kan minska muskelkramper som orsakas av uttorkning och förstoppning. Uppmärksamma när spasmer uppstår kan bidra till att identifiera vissa livsmedel eller beteenden som utlöser smärtorna. Att äta långsammare, tillagning av mat till rätt temperatur och stretching innan ett träningspass kan också förhindra förhållanden som orsakar muskelkramper i magen.