Varför fungerar inte min splitternya Mower börja?

Varför fungerar inte min splitternya Mower börja?


Gräsklippare består av en uppsättning av roterande blad, en grundläggande förbränningsmotor, hjul och ett handtag. Även en ny gräsklippare kan misslyckas att starta. Att fastställa orsaken till din gräsklippare fel, gå igenom en checklista över vad som kan vara fel. Börja alltid med att läsa tillverkarens instruktioner för att starta maskinen.

inget bränsle

Nya gräsklippare har aldrig inletts tidigare. Bränsle har aldrig gjort sin väg genom det inre arbetet i motorn. Av denna anledning måste prime motorn före start, eller det kanske inte fungerar. Kontroll av motorn driver en liten mängd bensin i cylindrarna där det kan antändas när du drar i startsnöret. Primern är oftast en liten gummi knapp som ser ut som en boll och som bör pressas mängden gånger som rekommenderas av tillverkaren.

dålig Bränsle

Om din nya gräsklippare har suttit vid alltid eller i garaget under en längre tid utan att användas, kan den innehålla inaktuella gas. Om det har regnade på eller tanken har lämnats öppen, kan det finnas vatten i gasen. Antingen dränera och ersätta gas, eller använd en gasledningen frostskyddsmedel eller torr gas tillsats för att rätta till problemet. Se till att det finns tillräckligt med bränsle för att mata motorn ordentligt.

felaktig Blandning

Om du har en 2-takts gräsklippare, måste du blanda din gas och olja innan den släpps ut i tanken. Fyrtakts maskiner kräver endast normal bensin, men gräsklippare 2-takts behöver en blandning som är specifik för varje maskin enligt instruktioner från tillverkaren. Om du har för mycket olja och för lite gas, kan motorn inte startar.

Öppna Choke

När man startar en förgasare motor, måste du ofta öppna choken. Choken tillåter mer luft i förgasaren - och i förlängningen, motorcylindern (s) - än normalt. Denna ökning i luftflödet bringar bränslet att brinna hetare och snabbare och bidrar till att få motorn startat. När motorn är igång och varm, bör du normalt stänga choken de flesta av vägen för att upprätthålla en ren och effektiv motor cykel.

säkerhets~~POS=TRUNC

Undersök motorn för en bränsleavstängningsbrytare. Vissa gräsklippare är utrustade med ett sådant byte som en säkerhetsåtgärd för att förhindra läckage. Många gräsklippare är också utrustade med elektriska cut-off växlar så att den som använder gräsklipparen kan döda strömmen vid behov. Cut-off switchar installeras också av tillverkarna för att förhindra oavsiktliga starter på maskiner med elektroniska eller nyckel förrätter.