Är Pine Spån Bra för Hamsters?

Är Pine Spån Bra för Hamsters?


Alla samvetsgranna djurägare vill se till att de ger det mest hälsosamma miljö för sina husdjur. Liksom alla gnagare, hamstrar gillar att gräva och skapa bon att leva i. De behöver också ett substrat som absorberar deras urin och är giftfri. Många typer av sängkläder är på marknaden idag, men få är lämpliga för hamstrar. Vissa kullar kan även vara giftiga och farliga för ditt husdjur hamster. Att välja rätt strö för ditt husdjur är avgörande för dess välbefinnande.

toxisk Bedding

Tall och ceder sängkläder är den giftigaste strö du kan köpa för din hamster. Furu är inte giftiga som ceder men kan orsaka en skadlig kemisk reaktion, när det kommer i kontakt med urin. Tall går också genom en härdningsprocess som är toxisk för små djur. Både tall och ceder är giftiga vid förtäring samt och kan leda till döden om ätit. Ceder tenderar att splittras och har även en toxisk reaktion när det kommer i kontakt med urin. Båda innehåller skadliga oljor samt som är giftiga för ditt husdjur. Du bör undvika att använda furu eller ceder sängkläder och använda en mer naturlig sängkläder.

Pappersbaserade Kull

Pappersbaserade kullar är ett bra alternativ till tall sängkläder. Även om pappersbaserade sängkläder behov bytas ofta, är det icke-toxiska, mjuk och absorberande. Du bör ge ditt husdjur minst 2 inches av kullen så det kan gräva och göra bon. Populär papper Sängkläder inkluderar Carefresh och Yesterdays News. Du kan köpa båda dessa märken på din lokala djuraffären.

Aspen Wood Bedding

Om du vill använda ett träbaserat strö, den enda typ som är icke-toxisk för små husdjur är asp. Aspen är en mjukt trä som är absorberande och inte skadar ditt husdjur. Aspen innehåller små oljor och är bra på att kontrollera lukt. Du kommer fortfarande att behöva ändra strö ofta, men asp ger bättre luktkontroll än papper sängkläder.

Papprör och pappershanddukar

Du kan ge ditt husdjur med papprör att tugga på, gömma sig i och strimla. Liksom alla gnagare, hamstrar gillar att tugga och strimla saker. Att ge dem pappersrullar att tugga på hjälper till att hålla dem ockuperade. Var säker på att du ger dem färdigköpta papprör som de du får från dina pappershanddukar och toalettpapper innehåller lim som kan vara skadliga för ditt husdjur. Du kan ge dem med hushållspapper för att strimla så länge de är vanligt vitt till färgen och har inga färgämnen i dem. Du kommer att behöva ändra dem ofta som de kommer också att absorbera urin och börja lukta.