Vilka är de viktigaste egenskaperna hos Leddjur?

Vilka är de viktigaste egenskaperna hos Leddjur?


Några exempel på arthropods-- ryggradslösa djur med ledade legs-- inkluderar monarken fjäril, kejsare skorpion, hummer och spindlar, enligt Sea World. Det vetenskapliga namnet för leddjur är arthropoda. Enligt en University of California i Berkeley hemsida, leddjur utgör mer än tre fjärdedelar av alla levande organismer, och mer än en miljon dokumenterade arter av leddjur finns närvarande. Forskare upptäcker tusentals nya leddjursarter varje år, enligt Globio.

exoskelett

Alla leddjur har en exoskelett, enligt Ontario North East District School Board. Exoskelett täcker hela kroppen av leddjur och är antingen extremt hårt, eller tunn och flexibel. Exoskelett är tillverkade av ett material som kallas kitin och har tre funktioner inklusive skydd, förflyttning och stöd. I vissa leddjur såsom öken skalbaggar, exoskelett förhindrar också skalbaggen från att torka ut. Exoskelett ge stöd till muskler och organ. I artropoder såsom räkor, muskler arbetar med exoskelett att tillhandahålla ett medel för transport. Leddjur blir av med sitt exoskelett när de växer och måste utveckla ett nytt, enligt Globio.

segmentering

Leddjur har en segmenterad kropp, enligt Ontario North East District School Board. De tre segmenten artropoder innefattar huvudet, bröstkorgen och buken, enligt Globio. Thorax-regionen av sin kropp är fäst vid benen och vingarna av artropoder. Buk artropoder är belägen mellan bröstet och höfter.

ledade ben

Ledade ben är en av de viktigaste egenskaperna för leddjur, enligt Ontario North East District School Board. Detta är en stor fördel eftersom det tillåter artropoder som tusenfotingar att röra sig snabbare än andra organismer. Insekter har sex ben och är de enda leddjur kan flygning. Vissa insekter kan resa så snabbt som 64 kilometer i timmen. Spindlar har åtta ben och lever på land och i sötvatten.

Utveckling

Majoriteten av leddjur börja som ägg, förvandlas till larver och metamorphosize till vuxna, enligt Globio. Ägg utvecklas inuti kvinnliga leddjur innan läggs och kläckning till larver. Leddjur utföra inre befruktning, enligt Jrank.org. Vissa leddjur som insekter har en ytterligare livscykelstadium mellan att bli en vuxen från en larver, som är känd som puppan scenen. Monarch fjärilar är ett exempel på en artropod som metamorphosizes från en larver till en vuxen fjäril.