Hur man skriver din egen vilja

Hur man skriver din egen vilja

Hur man skriver din egen vilja

De flesta människor anlita tjänster av en advokat, bank eller kommer föredragande att skriva sin vilja. Kostnaden för detta är från ca £ 75 för en enkel vilja, upp till flera hundra pounds för en mycket komplicerad vilja. Det är möjligt att göra din egen vilja, som är ett billigare alternativ, men man måste vidtas för att följa det korrekta förfarandet. Dö testamente (dör utan en vilja) innebär att testamente regler: Från och med juni 2010 om du bor i England eller Wales och är antingen gifta eller i registrerat partnerskap och har barn, tar emot den första £ 250.000 av din egendom och din partner ett liv intresse i 50 procent av återstoden med dina barn ärver allt annat.

Räkna ut vad du är värd genom att lägga upp dina tillgångar, inklusive fastigheter, livförsäkringar, kontanter i bankkonton, investeringar och andra värdefulla ägodelar, såsom smycken, bilar och antikviteter.

Göra avdrag för att täcka begravningskostnader och inteckningar eller lån. Efter detta kommer du att ha en total siffra på vad du är värd minus eventuella skatteavdrag.

Bestäm vad legat du vill göra till släktingar, vänner eller välgörenhet. Normalt är dessa fasta belopp till angivna personer. Kontanter, egendom och ägodelar kan lämnas till den som du väljer.

Sätt din vilja ner på papper, antingen för hand eller maskinskrivna. Utarbeta en kopia gör det lättare att undvika att göra ändringar i den slutliga versionen.

Datum din vilja; den inte är giltig på annat sätt.

Logga din vilja i närvaro av två vittnen, som också måste underteckna viljan samtidigt. Vittnen kan vara vem som helst bortsett från mottagare av viljan eller gifta partner mottagare av viljan.

Förstöra alla kopior av förslaget till din vilja.

Förvara din vilja på ett säkert ställe. Detta kan vara i en trygg i ditt hem, eller med din bank eller advokat (de flesta tar betalt för detta). Du kan också ta din vilja till rektor kansli familjen Division i High Court, ett distrikt registret eller Probate under registret.

Saker du behöver

Dator eller skrivmaskin två vittnen