Hur man gör indie armband

Hur man gör indie armband


"Indie", vilket betyder oberoende, hänvisar till en smak och stil som undviker vanliga kommersialism, söker i stället något äkta och konstnärliga. Kanske ingenting är mer indie än att göra det själv. Designa och tillverka dina egna kläder är en form av indie uttryck. Gör din egen armband från tyg du väljer lägger lite indie stil på hur du klär.

Instruktioner

1 Linda resår runt handleden tills den sitter bekvämt. Klipp bort överflödig elastisk med en sax.

2 Skär längden på tyget vara dubbelt så lång som det elastiska bandet.

3 Vik tyget på mitten, vilket gör bredden ca 1/2-tums tjock. Mönstret på tyget bör vara inne i vecket. Använd en symaskin och tråd för att sy längs denna söm och stänger luckan. Vrid tyget högra ut.

4 Skjut gummiband genom tygstycket fram den ena änden av de elastiska stannar vid 1/4-tums från slutet av tyget. Sy längs änden av väven och denna ände av den elastiska, ankring den elastiska inuti armbandet.

5 Dra den andra änden av den elastiska till 1/4-tums från den andra änden av väven. Tyget skall gäng upp, eftersom det är längre än det elastiska. Sy detta på samma sätt som du sytt den andra änden.

6 Vik armbandet över så en ände ligger på toppen av den andra. Sy en söm över de båda ändarna. Vänd armbandet inifrån och ut.