Lagarbete grupp spel

Lagarbete grupp spel


Samarbetsförmåga är en kombination av en mängd olika färdigheter som är väsentliga för framgångsrika relationer. Grupp spel som förenar deltagarna kring ett enda mål att främja effektiv kommunikation, ledarskap, aktivt lyssnande och tidsplanering. Work grupp spel kan anpassas till en mängd olika deltagarnas åldrar och gruppstorlekar.

Challenge Spel

Främja kommunikation och lagarbete genom spel som utmanar deltagarna att uppnå ett gemensamt mål. För stora grupper, placera deltagarna i två linjer som möter varandra; ju längre raderna, desto effektivare utmaning. Har varje deltagare förlänga hennes pekfinger. Lägg en lätt pinne eller stång över linjen som skapas av deltagarnas fingrarna; en obalanserad stav eller pinne är också effektiv. Gruppen måste sänka stången till marken utan att klämma eller gripa stången; alla måste röra stången med sitt pekfinger vid alla tidpunkter. Det första laget att lyckas sänka stången vinner omgången. För ett spel med inget material som krävs, placera stora grupper i cirklar så att deltagarna möter varandra. Varje deltagare sträcker sina händer i cirkeln och griper tag i händerna på två andra deltagare. Efter alla har låst händer, lagen arbeta för att reda ut sig utan att släppa händerna på sina partners. Lag måste utveckla strategier, lösa problem och initiera ledning för att slutföra uppgiften. Det första laget att reda ut knut händer vinner.

aktiva spel

Få grupper flyttar med aktiva lagarbete spel. Värd en marmor ras genom att placera in deltagarna i två lag. Ge 6-tums avsnitt av ihåliga rör till flera medlemmar i varje lag, och ge varje lag en stor marmor. Lagen måste tävla över längden av ett fält så att marmor transporteras genom rören utan att vidröra marken eller någon del av en deltagares kroppen efter loppet har startat. Anpassa utmaning beroende på kompetensnivå deltagare. Till exempel begränsa marmor till fem sekunder av kontakt vid en tidpunkt för varje rör, placera gruppmedlemmar i en viss ordning eller lägga hinder som stockar eller stegar till kursen. Göra spelet ännu mer intressant genom att ersätta marmor med ett ägg. I varje variant, måste lagen utveckla en strategi, kommunicera effektivt och arbeta tillsammans för att slutföra uppgiften. Det första laget att få marmor till den andra sidan vinner.

Problemlösning Spel

Problemlösning grupp spel lägga kognitiv skicklighet-byggnaden till lagarbete kompetensuppbyggnad och är perfekt för grupper som är begränsade till utrymmen inomhus. Stödja kritiskt tänkande genom att utmana grupper om fyra deltagarna att avgöra hypotetiska överlevnadsstrategier. Ge ett hypotetiskt scenario, såsom en flygolycka på en tropisk ö; varje grupp måste skapa en lista över de fem överlevnads objekt efter i prioritetsordning. Gruppmedlemmar måste presentera sina argument för de viktigaste punkterna och arbeta tillsammans för att utveckla en rankningslista. Jämför listorna mot de som föreslås av överlevnadsexperter och bonuspoäng baserade på korrekta svar. Anpassa en överlevnads utmaning genom att bjuda in grupper för att kreativt använda ett begränsat antal leveranser för att skapa en nödvändig överlevnads post. Till exempel ger grupper med floden stenar, garn, ett ark av lätt tyg, tejp och träplankor. Varje grupp måste skapa en användbar produkt eller struktur från leveranser. Grupper måste först bestämma vilken typ av objekt, till exempel som ett skydd eller en nödsignal, skulle vara mest användbara. Bjud grupper att presentera sina produkter och ett argument till varför de valde objektet.