Tyreoidit och dess effekt på huden

Tyreoidit och dess effekt på huden


Tyreoidit är en inflammation i sköldkörteln. Detta tillstånd kan ärvas eller orsakas av ett virus eller bakterier. När sköld blir inflammerad, orsakar det en överdriven mängd av tyroxin (T4), det hormon som gjorts av sköldkörteln, att rusa in i blodomloppet. Överskott tyroxin berättar sköldkörteln att sluta göra hormonet. Hypotyreos, eller låg sköldkörtelfunktion, är resultatet. En låg sköldkörtelfunktion orsakar varje kroppslig funktion att sakta ner. Även om vissa med hypotyreos kan ha några symptom, kan sjukdomen producera en mängd olika symptom som påverkar huden.

Typer av Tyreoidit

Den vanligaste typen av tyreoidit är Hashimotos sjukdom, en ärftlig sjukdom. Subakut tyreoidit, även känd som DeQuervain tyroidit, orsakas av en viral infektion och orsakar svår smärta i nacke och feber. Den tredje typen är tyst tyroidit, där sköld förstoras något och kan gå obemärkt förbi. Postpartum tyreoidit, vilket sker efter ett barn föds, är en form av tyst tyreoidit. Akut tyreoidit producerar symtom som en röd, varm svullen hals och en sjuk känsla.

Torr, grov hud

Torr, grov hud kan vara ett symptom på en låg sköldkörtelfunktion, eller Hashimotos sjukdom, uppkallad efter den japanska läkare som identifierade den. Sköldkörteln reglerar driften av kroppen och en nedsatt sköldkörtelfunktion, till exempel, kommer att hämma produktionen av oljor orsakar att huden blir mycket torr.

Blek hud

En låg sköldkörtelfunktion orsakar ämnesomsättning att sakta ner. Alla kroppsliga processer köra långsammare, inklusive blodcirkulationen. Huden kan bli blek när blodcirkulationen bromsas av en nedsatt sköldkörtelfunktion.

Gulsot

En gul nyans på huden, som kallas gulsot, visas ibland hos spädbarn med hypotyreos. Det finns få tecken på hypotyreos hos spädbarn, så det är viktigt att kontrollera om gulsot och undersöka alla misstänkta sjukdom.

Röd, svullen hud

Rött, svullet huden är ett tecken på inflammation. En läkare vanligtvis kommer att förskriva antibiotika för att döda infektionen som orsakar inflammation i sköldkörteln och acetylsalicylsyra eller ibuprofen för att minska inflammationen.

gul Ojämnheter

Upphöjda, gulaktiga bulor kan visas hos barn vars hypotyreos har gått oupptäckt och nådde ett framskridet stadium. De gula gupp är en ansamling av kolesterol som har uppstått på grund av långsammare metabolism inte ta bort tillräckligt kolesterol från blodet. Barn som drabbats av obehandlad hypotyreos kan vara kort, verkar uppsvälld och kan ha en under genomsnittet intelligens.